Viime vaalien jälkeen alkoi kirjoittelu kaikkea kaupungin päätöksentekoa ja tekijöitä vastaan. Se on koko ajan vain kiihtynyt. Viimeisenä niittinä tänään ilmeisesti jätetään tai on jätetty poliisille tutkintapyyntö.

Sinänsä on pyynnön jättäminen oikeutettu. Koskeehan se kh:n salaisena käsittelemän asian päätymistä lehteen. Tämä ei ollut mikään ainutlaatuinen tapaus. Monesti aiemminkin ovat salaiset päätökset olleet lehdessä. Eilisessäkin kh:n kokouksessa oli salainen asia. Se oli parin tunnin kuluttua verkkolehdessä. Jo tuntia ennen lehden ilmestymistä eräässä blogissa kerrottiin lehden uutisesta. Tosin verkkolehti kertoo, ettei asia ole enää salainen. Tiedä sitten. Salaisena se kh:ssa käsiteltiin ja asiaa koskevat paperit kerättiin päätöksenteon jälkeen pois.
Nyt vain herää kysymys mihin vielä päädytään?
 
Tutkintapyynnön allekirjoittajina on henkilöitä, jotka ovat pitkään käyneet kaupungin johdon kimppuun henkilökohtaisuuksiin menevällä parjauksella. Tutkintapyyntö jätetään tai on jätetty läänin poliisiosastolle. Pyynnön ensimmäisen allekirjoittajan mukaan siksi ettei paikallinen poliisi tutkisi pyyntöä. Elämmekö oikeusvaltiossa? Voiko se olla totta, että poliisi jättäisi tutkimuksen suorittamatta laittomin perustein? 
Paikallisesta lehdestä ei ole eräässä blogissa enää pitkään aikaan puhuttu oikealla nimellä vaan käytetään DDR:ssä ilmestyneen lehden nimeä. Eilisessä kh:n kokouksessakin puhuttiin jo "Uusi Saksa" lehdestä. 
 
Meidän yhteiskunnan tukipilareina ovat olleet hallinto, viranomaiset ja lehdistö. Eikö näihin enää voi luottaa? Kaupunki, kuten kunnat muuallakin Suomessa ovat pahoissa talousvaikeuksissa. Meillä ei ole enää voinut keskittyä oleelliseen. Olemmeko kriisissä ja ajautumassa yhä syvempään suohon. Mistä löytyy pelastus?