Hallituksen esityslista tulikin aikaisin. Jo torstaina, normaali valmistuspäivä on perjantai. Asioitakin on aikalailla, joten sitä valmisteluakin ollut.

Ensimmäinen asia on valtuuston päättämien saaritonttien vuokraehtojen täytäntöönpano. Ehdot esitetään heti toimeenpantaviksi, ennen lainvoimaisuutta. Sitten on pari kaavamuutosta Sorvakossa. Ensin on Sorvakonrannantien varrella kaavamuutos. Kaupunki myi alueelta liikerakennuksen 2007 ja sitoutui silloin muuttamaan kaavaa. Toinen on vanhan sairaalan vieressä olevat tontit.  Niille rakennetaan funkistyylinen kerrostalo.

Seuraavaksi ollaan edelleen Sorvakossa. Kortteliin 35. esitetään ennakkovaraussopimuksen tekemistä Kerpatek Oy:n kanssa. Kerpatek rakentaisi alueelle mökkikylän, ei ympärivuotiseen asumiseen eikä siirtolapuutarhaa. Sopimus esitetään hyväksyttäväksi mikäli Kerpatek siirtää pururataa niin ettei se risteä pururadan kanssa.

 Sitten Biolinja Oy hakee ympäristölupaa kaatopaikalle tehtävälle kaasulaitokselle. Pitkään riidassa ollut Lyökin laituri tulee lausunnolle kh:kin. Sitten ovat valtuuston ja hallituksen ensi vuoden kokousaikataulut ja Esko Tähtisen eroanomus terveys ltk:sta. Sitten lupaanomus erään työsuhteen toimeenpanosta. Terveyskeskuksen sivutoimipisteiden sulkeminen kierrätettiin ltk:ssa. Saatiin sama vastaus ja se esitetään tiedoksi saaduksi.  Sopimus ympäristönsuojelun yhteistoiminnasta esitetään valtuustolle.

Työryhmä nimetään TYKS:in ja terveyskeskuksen yhteistyötä kehittämään.  Sitten esitetään valtuustolle Novidan korjatun taseen vahvistamista. Sitten on pitkä rivi taseita, talouden toteutumista ja taksojen korotusten korotusten vahvistamisia. Pitkään esillä olleet puhepalvelut esitetään nyt hankittavaksi TeliaSoneralta.

Kansanäänestystä kouluverkosta ei esitetä suoritettavaksi. Sitten on pari tekemääni aloitetta. Matonpesupaikka toteutetaan myöhemmin. Tietosuojalaista tekemääni aloitteeseen vastataan peräti merkillisesti. Ei mitään muuta kuin merkitään tiedoksi. Ei edes minkäänlaista lausuntoa.

Myös toinen Vasemmistoliiton aloite saa merkillisen kohtelun. Aloite yhteistyönaloittamista perhe-, päihde- ja mielenterveystyössä esitetään ltk:n valmisteltavaksi. Normaali menettely. Se vaan on outoa, että asia käsiteltiin viime viikolla kiireellisesti ltk:ssa ylimääräisenä asiana pöydälle jaettuna. Tiedotusasioissa on Varsinais-Suomen poliisilaitoksen päätös salassapitorikoksesta tehtyyn ilmiantoon. Poliisi ei ryhdy tutkimaan väitettyä rikosta. Tämä päätös koskee eräiden politiikkojen tekemää ilmiantoa Ugin Sanomissa olleesta uutisesta.

Näitä  sitten typerä hallitus maanantai käsittelee typerän esittelijän johdolla.