Nyt sitten on sietämättömän kuumaa ja ilman kosteus ilmeisesti jonkin verran yli 100%:n. Aamulla satoi rankasti ja vähemmän rankasti. Yhtäkkiä leimahti salama ja jyrähti ankarasti. Katseltiin aamu-tv. Meillä on lukemattomat kerrat salama rikkonut sähkövehkeitä. Ollaan linjan päässä. Sähköyhtiö on niin paljon laittanut suojauksia etteivät enempää voi tehdä. Itse olen laittanut melkein jokaiseen pistoriaan ylijännitesuojan.

Jyrähdettyä ei tv:lle tapahtunut mitään. Nopeasti kuitenkin napittiin töpselit irti. Uutta jyrähdystä ei tullut. Siinä sitten alettiin lähteä kauppaan. Kävin kokeilemassa pc:kin. Pimeänä oli niin pönttö kuin modeemi. Soittelin vakuutusyhtiöön, katselivat tiedostosta millainen vakuutus minulla on. Selvä oli homma, kone korjaamoon ja ellei kannata korjata niin uusi maksetaan. Koneeni ei ole kuin muutaman kuukauden vanha.Tietty menee 150€ omavastuu.

Kone Okkoselle ja odottelemaan mitä tehdään. Ainakin tv:n korjaamisesta ei tullut mitään. Yhden osan saatua korjattua meni hetken päästä toinen. Ylijännite on vikuuttanut koko koneen. Minulle on rahallisesti sama tuleeko uusi vai korjataan vanha, aina menee 150E. Muuten varmaan on uusi parempi vaikka ei se minulle ole mikään parannus. Uusi oli rikkoutunutkin.

Ovat harmillisia tuommoiset yhdet iskut. Niihin ei voi mitenkään varautua. Kyllä jyrinän alkaessa aina irroitetaan tv, pc ja puhelin verkosta.