U:kin kunnallispoliittinen kirjoittelu on viimeiset pari vuotta koventunut ja törkyistynyt. Viime kunnallisvaalien jälkeen alkanut ihmisten, lähinnä virkamiesten ja kaupunginhallituksen, solvaus on saanut jo sellaiset mittasuhteet ettei olisi ihme, jos poliisille alkaisi virrata kunnianloukkaus ilmoituksia. Kaikkinaisella toiminnalla on tapana paisua paisumistaan kunnes saavutetaan äärilaita jolta ei enää järkevää paluuta ole.

Kunnianloukkauksen lisäksi on pelattu lähinnä kunnallislain ja säännösten puolella. Nyt sekin raja ylitettiin kirkkaasti hengenuhkaus kirjoituksilla ja ilmeisesti myös puheilla aina erästä lautakuntaa myöden. Toisaalta tämä melskaus on ilmeisesti suhteellisen pienen piirin melskausta. Esim. tästä uhkauksesta en ole saanut yhtään soittoa eikä kaupungillakaan ole puhuttu tästä oikeastaan yhtään mitään minulle. Eikä lainkaan nimistä. Nyt kyllä kannattaisi pistää tukevasti jäitä hattuun.

Minua ihmetyttää myös tuo jatkuva asioiden kertaus. Kirjoitellaan vanhoista menneistä tapahtumista joihin toistuvasti palataan, sopivan ajan kuluttua. Eikö tosiaankaan ole mitään ajatusta siitä miten asioita pitäisi tulevana syksynä hoitaa. Pitemmästä tähtäimestä puhumattakaan. Ei pitäisi niin kovin ankarasti arvostella niitä jotka yrittävät hoitaa maltillisesti asioita. Tässä suhteessa on helppo yhtyä kommentteihin jotka vetävät yhtäläisyysviivan valtakunnan politiikasta meidän ympyröihimmin. Siellä on ihan sama pelinpolitiikka menossa. Ne jotka rajusti arvostelevat, työntävät päänsä pensaaseen, kun tarjotaan paikkaa uusien päätösten tekoon.

Arvosteluun ja jälkiviisauteen ei kummoista ihmistä tarvita.