Saksasta kuului viikonloppuna ikäviä. 19 ihmistä kuoli tungoksessa. Ei mitenkään ainutlaatuista. Silloin kun väkeä koontuu suuria määriä yhteenpaikkaan, onnettomuuden riski on mitä ilmeisin. Eikä tarvitse olla väkeä kuin muutama sata niin riski on olemassa. Varsinkin sisätiloista poistuttaessa. 1 kapea ovi ja vaara on ilmeinen. Tähän paikkaan joku yllättävä vaaratilanne niin paniikki, siinä se on.

Saksassa tilanne oli sellainen, että kuvien perusteella hälytyskellojen olisi pitänyt kilkattaa ajat sitten. Ahneus vei ilmeisesti voiton. Viranomaisten luvalla alueelle olisi saanut päästää 250 000 ihmistä. Mikäli lipunhinta oli satanen niin siitä olisi tullut 25 milj/€ ja muu myynti päälle. Alueelle myytiin 1,4 milj. lippua. Pelkästään lipputulot 140 milj/€. Niin valtava voitto, että kyllä se monen aivot sumentaa.

Juhlapaikalle johti ainoastaan 1 tie, tunneli. Myöhemmin oli avattu toinenkin kulku. Tämä tunneli oli kuvien perusteella mootoritien alikulkutunneli. Tiellä näkyi olleen 6 kaistaa, kevyenliikenteen ja jalankulkutiet. Toisin sanoen tunneli oli n. 20-30 m. pitkä. Ei mitenkään paha, mutta kuvien perusteella tähän tunneliin ei ollut mitään väen ohjailua vähitellen kapenevaan sumppuun. Kun tässä sumpussa oli vielä turvatarkastus, ei katastrofia voinut mitenkään välttää.

Kuolleiden lisäksi tuli n. 350 loukkaantunutta. Varmasti osa niin pahoin, että vammoja jää loppuiäksi. Henkisten vammojen määrää ei koskaan tulla tietämään. Lukemattomille jää loppuiäksi monenlaisia paniikkeja. Toivottavasti tästä ottavat viranomaiset ja suhteellisen pientenkin tilaisuuksien järjestäjät opikseen. Crusell-viikon järjestäjien ei näitä ongelmia tarvitse miettiä.