Nyt päästiin heti asiaan, ei ollut ketään höpisemässä turhia. Ensin saatiin koputeltua pari kaavaa alta pois ja päästiin asiaan. Sähköinen juna ekaksi. Tuntui kuin joidenkin mielestä oltaisiin asiaa päättämässä. Me annettiin kuitenkin vain lausunto Maakuntaliitolle joka sitten lausuu varsinaisen lausunnon valtiolle.

Etsivä työsuhde muutettiin toistaiseksi voimassa olevaksi. Sen sijaan nuoriso-ohjaajan työsuhde jätettiin talousarvion yhteydessä päätettäväksi. Sitten olivatkin vuorossa osavuosikatsaus ja ensi vuoden hallinto- kehittämiskeskuksen talousarvion käsittely. Siinä siitä olikin ikävää ja odotettua kuultavaa. Olemme eläneet kuin pellossa ja ensi vuoden talousarviossa ovat edessä tasapainottamisongelmat.

Minua kiinnostivat erityisesti eräät investointiesitykset. Mm. Teijo talot puoli milliä. Selvisi ettei kyseessä ole Teijo talot vaan sen alueen kunnallistekniikka johon talot on rakennettu. Perehdy sitten näillä otsikoilla talousarvioon. Tk:n sisäilma ongelmiin on varattu 0,8 miljoonaa €. Tämän salaisuus ei selvinnyt. Väitettiin jopa rahan varatun A-taloon. Näillä otsikoilla tämäkin lienee mahdollista. Seikowiin on varattu lähes puoli milliä. Otsikon mukaan tämä on varattu keittolan korjaukseen. Tästäkään ei tullut mitään selvää. Normaali eteneminen tuntuu olevan, aloitetaan yhdestä kohteesta ja sen jälkeen edetään onhan kivikasaa jo korjattu. Kukaan ei tiedä rakennukselle käyttöä. Miten sitä sitten saneerataan pitäähän tiedossa olla mihin käyttöön tulee. Toivottavasti saamme jossain vaiheessa oikean esittelyn talousarviosta..

Nuorisovaltuusto oli pyytänyt puhe- ja läsnäolo oikeutta valtuusto, hallituksen ja Viikaisten kouluprojektin ohjausryhmään. Yksimielisesti päätettiin; kh:n kokous ei ole julkinen, valtuuston kokouksessa kaikilla on läsnäolo oikeus, puhe oikeutta ei myönnetty ja ohajausryhmän projektipäällikkö käy tarpeen vaatiessa esittelemässä nuorisovaltuuston kokouksessa projektia. Kyseiseen ohjausryhmään kuuluu muuten 16 hengeä. Tutustuessamme muiden rakennusprojekteihin ilmeni niiden ohjausryhmissä olevan yleensä 3-4 hengeä joista 1 on luottamusmies. Meillä kävi tällaisten projektien guru kertomassa viisaita. Hän varoitti ottamasta ryhmään ottamasta enemmän kuin 1:n luottamusmiehen. Tämä vaaditaan tiedon välittämiseen molempiin suuntiin. Suurempi luottamusmies määrä estää tehokkaasti projektin etenemisen. MOT.