On hieno päivä. Ensimmäinen kesäpäivä. Olen koti arestissa. Ralli menee lähitietä. Eikä pääse minnekään ennen ilta kymmentä. 

Tämä maaseudun kevät tuntuu aina enemmän ja enemmän olevan bensan ja lannan tuoksua. Tänä keväänä ei lähipelloille ole ajettu sikaloiden lietettä. Pellot on vuokrannut Isojokinen perunanviljelijä. Käyttää ravinteita yllättävän vähän. Tämän on kyllä huomannut perunan laadusta. Kaupasta saa harvoin enää huono laatuista perunaa. Omille vaatimattomille pelloille on ajettu lehmänlanta lietettä. Sen haju on lievää ja levittäjä hoitaa hommansa tunnollisesti. Aina muokkaa illalla levittämänsä lannan. Näin kuin kaikki tekisivät tekstari palstan moitteet vähenisivät huomattavasti. Luulisi olevan sikalanpitäjien omakin etu, ettei tulisi moitteita. Usein niistä tulee entistä tiukempia lainsäädännöllisiä toimia.

Huomenna on kaatuneitten muistopäivä. Käyn sankarihaudalla, vapaussodan muistomerkillä ja vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkillä. Siellä pitäisi pitää puhekin ja Kallisen Arton kanssa lasketaan kukat Vasemmistoliiton ja Sdp:n Ugin järjestöjen kukat.

Maanantaina on taas kh:n kokous. Esityslistalla on säästöohjelma. Ihmetyttää ettei ohjelmaa ole netissä. Asiassa ei enää pitäisi mitään salaamista olla ja varmasti se on jo olemassa sähköisessä muodossa, joten ei siitä paljoa olisi ollut vaivaakaan. Listalla on myös esitys liitosneuvottelujen aloittaminen Taivassalon kanssa. Tästäkin ennakko puheenvuorojen mukaan on olemassa melkoinen yksimielisyys. Sitten on tonttien luovusta, vuokraamista, myyntiä ja mielenkiintoisena yksityiskohtana lausunto Laitilan keskustan osayleiskaavasta. Halunnevatko liittyä Ugiin, kun kaavankin lähettävät lausunnolle.