Eilen järjestetty sihy tilaisuus kokosi mielestäni yllättävän vähän osanottajia. Oliko katsomo edes puolillaan eikä mitään yhteenottoa puolesta tai vastaan syntynyt. Ainoat selkeät puolesta puheenvuorot käyttivät virkamiehet. Katsomosta ei puoltaviksi kannanotoiksi noteerattaviksi syntynyt. Joitakin sinne päin esitetettyjä kysymyksiä olisin siihen suuntaan noteerannut.

Tilaisuuden alusti Marko Kivistö. Ekan kerran hänen alustustaan kritisoitiin. Se oli kritisoijien mielestä kovin yleinen. Mihinkään suunnittelmiin ei tullut lisävalaistusta. Tämä on ymmärrettävääkin. Kivistö tuli mukaan vasta tärkeitä päätöksiä jo tultua tehtyä. Hänen tehtävänsä on viedä projektia eteenpäin näiden puitteissa.

Kysymykset olivat niitä joita on somessa esitettykin. Tämän osalta tilaisuus täytti odotukset. Olemme Aaltosen kanssa tehneet aloitteen joihin ei nyt tullut vastauksia eikä se ollut tarpeellistakaan. Sihy huitelee nykyään sfääreissä joista ei ollut alkulaukauksessa tietoakaan. Meille esiteltiin Viikaisten purku ainoanana mahdollisuutena. Paikalle jäisi vain luuranko ja purun jätteet kotsuilla kärrättäisiin pois. Nyt ovat asiantuntijat esittäneet ettei purun tarvitse olla läheskään totaalinen. Tämän tutkimuksen jonka mukaan purku on ainoa järkevä vaihtoehto pitäisi saada kotiin. Siihen pitää saada rauhassa ajan kanssa tutustua ja esittää kysymyksiä oikeellisuudesta ja johtopäätöksistä muillekin asiantuntijoille.

Alussa kerrottiin myös ettei väistötiloja tarvita. Puretaan vain uusien tilojen valmistumisen myötä. Esim. uimahalli rakennetaan toiseen paikkaan ja vanha puretaan uuden valmistuttua. Samoin liikuntatiloista puhuttaessa oli muitakin vaihtoehtoja kuin 2 koripallo halli vaihtoehtoa. Minua silloin miellytti liikuntatila johon tulisi kenttä joka sopii salibandylle ja futsalille. Koripallo pysyisi Pohitullissa. Kentän ympärille tulisi yu:lle sopivat paikat.  Tilaa käyttäisi aamupäivät koulut. Iltapäivät olisivat seurojen varattavissa.

Koulu ja liikuntatiloille tulisi yhteinen sisäänkäynti  jonka ympärillä olisi tarpeelliset tilat kaikille toiminnoile. Ennen lopullista kantaani odotan selvityksiä jotka selventävät näitä juttuja. Tämä ei tulisi lykkäämään projektia vaan antaisi aikaa yhteisen näkemyksen muodostamiseen.