Valtuuston kokous oli kuin valtuuston kokous. Puheenvuoroja käytettiin ja aloitteita jätettiin. Olisiko vaalien läheisyydellä jotain tekemistä asian kansaa. Kokouskin kesti saman ajan kuin tämän vuoden muut yhteensä. Ei tässä mitään pahaa. Tällaisia valtuuston kokouksien pitää ollakin.

Kokouksen alku oli kuin silloin ennen, kahteen viimeiseen asiaan asti edettiin virkaamatta sanaakaan. Vero% kirvoitti sanaiset arkut. Puolesta ja vastaan käytettiin varmaan kaikki asiat jotka olivat hokattavissa. Kuitenkin kysymyksessä oli kansalaisen kannalta mitätön asia. Vero%, jonka suuruutta ei katugallupissa tietäisi kuin kaupungin talousjohtaja, esitetettiin alennettavaksi mahdollisimman vähän. Ellei tämä ollut vastuuton populistinen vaalien kirvoittama esitys, niin mikä sitten? Äänestämään päästiin. Kh esitti alennusta, valtuusto päätti ettei alenneta. Tulos 23-20 ja rintama linja tällä kertaa hieman horjui. Käpykaartilaisia oli muutama puolin ja toisin.

Sitten kaupungin uusi organisaatio, joka ei sitten niin paljoa enää puhuttanutkaan. Ekaksi äänestettiin Valkosen esittämää ja Haverisen kannattamaa palautusta. Äänin 41-2 jatkettiin käsittelyä. Melkein perään äänestettiin Sjöblomin esityksestä lautakuntien jäsenmäärä karsimista entistä enemmään. Demokratia voitti kepulaisen harvainvallan äänin 26-17. Pari aloitettakin jätettiin.