Kokous aloitettiin aikaa vievistä asioista. Ekaksi maakunta- ja soteuudistuksen lausunto. Sari Rantanen alusti ja sitten syvennyttiin 44:n kysymykseen. Vastaukset oli valmisteltu. Keskusteltiin pitkään ja joitakin pieniä muutoksiakin tehtiin. Asia menee valtuustoon. Saas näkki mihin aikaan aamuyöstä kotiudutaan mikäli valtuusto käy yhtä perusteellisen keskustelun kuin hallitus. Veikkaisin selvittävän muutamalla vaalipuheella. Ministeri Rehula on luvannut lukea kaikki lähemmäs 400 vastausta. Uskoisin hänen olevan entinen ministeri ennen urakan loppuun saattamista.

Seuraavaksi tutustuttiin tiedoksi annettuun hallinto- ja kehittämiskeskuksen talousarvio luonnokseen. Asia tulee aikanaan päätettäväksi, silti siinä vierähti tiima, jos toinenkin. Satamassa olevan VPK:n paviljongin vuokraus tai myynti keskustelutti myös pitkään. Satama tarvitsisi kipeästi laajennustilaa. Ei ole kuin hetki kaavan uudistuksesta. Silloin jo puhuin ettei enää kaavoitettaisi niin paljon asuntoja kuin tehtiin. Ei auttanut. Nyt pitää sitten valita toinen tie. Kaupungin pitäisi ostaa aina myyntiin tuleva kiinteistö. Sieltä on palanut parikin taloa, näiden tontit pitäisi ilman muuta ostaa ja tähyillä muutenkin sataman rajanaapuri tontteja. Asia poistettiin listalta.

Siltakatu 1:n tontin myyntihinta tuplattiin. Esitetty oli hinta oli nimenomaan puolet naapurista myydystä tontista. Tontti lienee eräs kaupungin parhaista. Vilkaliikenteisen kadun kulmassa ja ison puiston ainoa rakennus. Palvelutalo säätiön hallitukseen valittiin Antola, varalle Runola. Valkosen aloite lähetettiin normaaliin tapaan valmisteluun. Tämä tästä.