images?q=tbn:ANd9GcTvzyyh8fvz9BtkG8SFbS6

Uutta vuotta taas odotellaan, terveyttä ja muutenkin onnellista elämää. Onnellisuus koostuu pienistä asioista. Omien läheisten hyvinvointi lienee kaikille tärkeätä. He kun voivat hyvin, voi itsekkin hyvin. Vasta tämän jälkeen tulee kaikki muu. Eräs vaikutusvaltainen ihminen sanoi kahden kesken juteltaessa "Vaikka olet missä asemassa tahansa, ei sinulla vaikeuksissa muuta ole kuin oma perheesi". Tämä pitäisi kaikkien kiireisten muistaa.

Kuntapolitiikassa ollaan aina lirissä ja kuitenkin selvitään seuraavaan vuoteen. Tavalla tai toisella. Ensi vuonnakin tulee taatusti sellaisia vaikeuksia joita ei osata ennakoida. Niiden ratkaisuun vaaditaan improvisointi kykyä ja halua yhteistoimintaan. Tiedossa ovat sotet ja kuntaliitosselvitykset. Viimeisen kymmenen vuoden aikana luotu yhteistoiminta katkaistiin tänä vuonna. Toivottavasti tulevana vuonna kaikilla osapuolilla on kykyä unohtaa turhat pärinät ja katsoa onko meillä yhteistyön tarvetta ja hoitaa ne sitten kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Muistaa pitää ettei Vakka-Suomessa ole minkäänlaista kuntaliitos halukkuutta.

Maailman politiikassa varmaan riidellään ja muutamassa maassa soditaan ja terroristit räjäyttävät pommeja. Maailmassa on myös paljon valtioterrorismia. Valtiot tekevät tekoja jotka ovat kansainvälisiä lakeja ja inhimillistä maailmankuvaa vastaan. Näitä pitää niiden maiden joissa asiat ovat hyvin, lievittää. Ei suurvalloilla ole mitään oikeutta hyäkätä erilailla ajattelevia kansoja vastaan ja vankita ilman tutkintaa ja oikeudenkäyntiä ihmisiä.

Urheilu vuosi on varmaan myös erittäin vilkas. En nyt muista isoista kisoista pidettävän kuin talvi olympiakisat. Kaikenlaisia mm-kisoja, em-kisoja, maailman cuppeja ja muita on loputtomiin. Ei niissä enää pysy mukana, eikä osaa enää niin arvostaakaan. Jokaisesta suomalaismenestyksestä kuitenkin riemuitaan. Eletään sovussa ja siististi ensi vuosikin.