Satuin äskettäin lukemaan Abraham Hannibalista. En ollut hänestä ennen kuullut ja oli niin mielenkiintoinen persoona, että kirjoitan tännekin, jos vaikka en olisi ainoa tiedoton. Hannibal syntyi aivan 1600 luvun lopussa Somaliassa.

Siihen aikaan euroopan ylhäisö ei niinkään ottanut kissoja ja koiria kotieläimiksi vaan piti olla jotain eksoottista, esim. erirotuinen lapsi. Näin teki myös Venäjän tsaari Pietari Suuri. Kerrotaan hänen myös halunneen kokeilla voiko luonnonlapsesta tulla sivistynyt, jos hän saa samat mahdollisuudet kuin valkoihoinenkin.

Abraham kasvoi ruhtinaiden lasten kanssa. Hän jopa nukkui tsaarin kanssa samassa huoneessa. Myöhemmin hänet lähetettiin Ranskaan sotilaskoulutukseen. Hän palasi 10 vuotta myöhemmin kapteenina. Pietari Suuren kuoltua hän joutui epäsuosioon ja passitettiin Siperiaan. Myöhemmin lapsuuden leikkikaverin Elisabetin tullessa tsaariksi hän pääsi palaamaan.

Monien vaiheiden jälkeen hän oli hetken Vanhan Suomen kuvernöörinäkin. Kerrotaan hänen olleen luonteeltaan erittäin v-mäinen mies. Näiltä ajoiltako on meihin iskostunut viha somaleja kohtaan tai vihaammeko muuten vain kaikkia hallitsijoitamme.

Hannibalin jäädessä eläkkeelle, hän oli ylennyt kenraaliksi. Hän eli yli 90-vuotiaaksi. Jälkeläisistä monet ovat hyvin tunnettuja. Hän oli mm. runoilija Pushkinin isoisä. Kerrotaan Pushkinin olleen luonteeltaan isoisänsä veroinen. Myös Suomeen sukua levisi. Heistä taitaa olla tunnetuin kaupunginjohtaja Erik von Frenckell. Hannibal kuoli Karjalan kannaksella Touvilan kartanossa.