Kokouksen aluksi oli 3 esittelyä. Ensin oli Komit OY . Esittelijät olivat ilmeisesti Kokkolasta. Aika matka tulla esittelemään asiaa joka olisi selvinnyt kirjallisestikin muutamalla A4:lla. Komit OY on IT-kilpailuttaja joka toimittaa tietojärjestelmä ratkaisuja pääasiassa Abikitalta. Komit OY:n liikevaihto on 3 milj/€, henkilöstöä 38, osakepääoma 5000€ ja omistajat ovat pohjanmaalta olevia kuntia. Kokouksen loppupuolella päätettiin ostaa 1 yhtiön osake 500 eurolla. Näin vältytään tietojärestelmien kilpailuttamiselta. Osto ei toki estä kilpailuttamasta.

Maria Silver kertoi uuden työttömyysturvalain velvoitteesta joka aiheuttaa monialaisen yhteistyön kuntien, TE-toimistojen ja Kelan kanssa. Ilmeisen kallista tulee.

Inkeri Parviaisella oli useita asioita. Palveluverkkoselvityksestä varhaisopetuksen ja perusopetuksen kiinteistöistä on niin iso juttu, että siitä pidetään iltakoulu myös valtuusto saa perusteellisen selvityksen. Sisäliikuntatiloista oli selvitys.Päivähoidosta hän kertoi paljon keskustelua herättäneestä kellokorttijärjestelmästä joka on aiheuttanut kallita minuutteja asiakkaille. Syksyksi valmistellaan uusi joustavampi järjestelmä. Ryhmäperhehoito Pyhämaassa on aiheuttanut keskustelua. Siellä on toimittu asetuksen mukaisesti.

Varsinaisissa asioissa kj. poisti listalta 2:n määräaikaisen lääkärin palkkaamisen. Hälytysrahan maksaminen palautettiin uuteen valmisteluun. Novgorodiin lähdetään ja vastavuotoisesti kutsutaan sieltä ryhmä. Päätös yksimielinen. Reissuun lähtevät Atso Vainio, Inkeri Parviainen, Heikki Wala ja Jaana Vasama.

Rallituki puolitettiin 3000:n euroon. Lainaa otetaan Svenska Handelsbankenilta 12 vuodeksi 5 milliä. Ekat 10:n vuotta korko on kiinteä 1,18% ja sen jälkeen laina on mahdollisuus kilpailuttaa uudelleen ellei kaupunki hyväksy pankin ilmoittamaa korkoa.