Harva taisi vielä hetki sitten ajatella meillä alkavan ilmeisesti uuden kj:n etsintä. Monet meistä ovat tienneet Rauman kj:n olevan eläkeiässä. Ei vaan ole tullut mieleen sen koskevan meitäkin. Enkä ole kuullut kenenkään esittäneen  nyt menossa olevaa skenaariota mahdolliseksi. Ehkä niitä tietäjiä alkaa tippua, sitä minä ajattelenkin.

Mitään varmuutta asiasta ei vielä ole. Raumalla ei ole valintaa tehty eikä Koski luonnollisestikaan ole irtisanoutunut. Raumalta tulleiden tietojen mukaan siellä tehdään aikaisintaan joulukuussa valinta. Sitten on kuukauden valitusaika. Vasta tämän jälkeen tulee mahdollinen irtisanoutuminen. Mennee pitkälle ensi vuoteen ennen kuin tiedämme viranvapautumis ajankohdan. Toivottovasti tiedämme tämän mahdollisimman aikaisessa vaiheessa sillä Koski on kertonut lähtevänsä Raumalle ensi vuoden lopulla.

Aikataulun mennessä nappiin, on mahdollisuuksien rajoissa uuden kj:n tulevan samanaikaisesti. Tämä olisi erinomainen asia ettei väliin jäisi aikaa ilman vakinaista johtajaa. Ehtisimme valmistautua riittävästi uuteen aikaan. Meillä pitää olla valmius heti mahdollisen irtisanoutumisen tapahduttua perustaa ja laittaa auki uusi virka johon vaaditaan lakimiehen koulutus. Tehtävä kokonaisuus pitää harkita huolella. Lakimiehen palkkaaminen jättää uuden kj:n koulutuksen hyvin avoimeksi ja voimme pohtia vain parhaan henkilön palkkaamista ilman, että tarvitsee siinä yhteydessä pohtia henkilön sopivuutta organisaatioon.

Nyt pitää laittaa jäitä hattuun. Pitää unohtaa jäsenkirjat, sukupuoli, sukupuolinen suuntautuneisuus, ihon väri, ja monet muut asiat. Valita pitää paras henkilö ilman sarvia ja hampaita. Se tulee vaatimaan valtuutetuilta suurta laajakatseisuutta.