En ole ollut kiinnostunut puolue- ja valtakunnanpolitiikasta vuosiin. En katsonut eduskuntavaalikeskusteluistakaan yhtään edes osittain. Puolueet ja politiikka ovat olleet mielestäni yhtä suurta mössöä josta ei ole selvää saanut. Hallitusneuvottelut ovat saaneet innostumaan jälleen seurantaan. Niistä ei juuri mitään ole tihkunut ulospäin, mutta selväksi on tullut, että jälleen on palattu selkeisiin poliittisiin linjoihin.

Tilanne on nyt niin sekava ettei lopputulosta osaa arvailla. Varmaa on tosin se, että tilanteen ratkettua melkein kaikki tulevat sanomaan, kyllä minä tuota heti sanoin. Olisi mukavaa, jos olisi tietojärjestelmä johon voisi tämän hetken näkemyksensä tallentaa ja sitten tilanteen ratkettua katsottaisiin mitä mieltä kukin on oikeasti ollut. Kyllä minä ainakin niin ihmettelen, jos kepu lähtee hallitukseen muodostamiseen. Kannatus laski vaaleissa ja on jatkanut laskua gallupeissa eikä oikeistohallitukselta ole odotettavissa ratkaisuja joille ihmiset tulevat taputtamaan. Niitä syitä ovat mielestäni erityisesti alv:n korotus ja EU:n tukipolitiikka. On aivan eriasia ovatko ne välttämättömyyksiä, suosiota ne eivät kuitenkaan saa. Pitää tosin muistaa poliittisen muistin pituus, 3 kk. Seuraavat eduskuntavaalit ovat 4 vuoden kuluttua. Sen hetkisiä poliittisia näkymiä ei kukaan tiedä. Mikäli senhetkinen hallitus on tehnyt viimeisen vuoden kansanmieleistä politiikkaa, mahdollisuudet hyvään menestykseen ovat olemassa.

Soini on ilmoittanut istuvansa viikonlopun puhelimen vieressä hievahtamatta odottaen Kataisen puhelua. Mikäli soitto tulee ja persut lähtee neuvotteluihin, periksi joutuvat antamaan kaikissa asioissa. Ei monipuoluehallitusta muodosteta 1 puolueen sanelulla. Mikähän tulee sellaisen hallituksen tulevaisuus olemaan jossa istuu Pietari Jääskeläisen ja Pentti Oinosen tapaisia hiippareita, joista on pakko todeta, että jos heidän päätään särkee niin ei siellä ainakaan äly päätä pakota. Ainoa toivo kyseisessä tilanteessa on ministeriöissä olevien virkamiesten vahvuus. Kuuntelevat aikansa ministeriä ja sitten näyttävät mihin riville nimikirjoitetaan.

Vassarien tähän astiseen politiikkaan olen tyytyväinen. Kiitos kuulluu tietysti koko neuvotteluryhmälle. Sen hyvä toiminta kruunautuu Arhinmäen hyvällä julkisella esiintymisellä. Ainoa häpeäpilkku oli Mustajärven touhuilu. Tuontapaisen toivoisi olleen viimeisen menneisyydestä kaikuva parahdus. Arhinmäki kertoi fb:ssä viettävänsä nyt 4 päivää lomaa. Hän kuten muutkin neuvottelijat ovat sen ansainneet. Pitää toivoa, että pystyvät irrottautumaan perheidensä elämään. Pystyvät olemaan paikalla ja läsnä.