Niin se joulu sitten alkaa olla ohi. Ollaan Tapaninpäivässä. Joskus ihmettelin miten ne ammeriikkalaiset on antaneet Tapaninpäivälle sellaisen nimen kuin Boxing Day, nyrkkeilypäivä. On ollut mukavan leppoisaa. Sopiva lämpötila eikä ainakaan toistaiseksi ole ollut sellaista myräkkää mitä ennusteltiin.

Ennen joulua oli hieman vaikeuksia. Tuli aikalailla lunta ja laitoin traktorin lohkolämmittimen päälle. Siitä nousi sellainen savu, että ei auttanut muu kuin napata pois päältä ja yrittää käynnistää kylmänä. Lähtihän se. Ajelin levyn luokse ja aloin kiinnittää traktoriin. Hetken päästä kone sammui, eikä käynnistynyt uudelleen. Piti turvautua naapurin apuun saadakseni traktorin talliin. Siitä sitten Ugin ostamaan uutta lämmintä.

Aatto aamuna purin vanhan lämmittimen. Eihän uusi siihen sopinutkaan, vanha oli jengoilla lohkossa. Uusi oli kartio, joka vain naputellaan paikoilleen. Muut tulpat olivat hankalissa paikoissa lähellä pakoputkea, starttia, laturia jne. Ei siinä sitten muuta kuin vanha paikoilleen tulpaksi ja nesteet sisälle. Otan mielelläni vastaan asiantuntija neuvoja siitä mitä nyt pitäisi tehdä. Sitten kävin polttoainejärjestelmän kimppuun. Vaihdoin suodattimet. Toisessa oli jäätä ja alla olevassa erotinlasissa pari senttiä jäätä. Vaihdoin syksyllä suodattimet joten järjestelmän piti puhdistua. Käytän traktoria enää vähän, joten minulla ei ole enää kotona polttoöljyä tankissa. Tuon sitten tarpeen vaatiessa 30 l. muovikanisterissa huoltoasemalta. 

Miten ihmeessä oli näin paljon tullut vettä. Järjestelmän puhdistuttua sitten vaan ilmaamaan ja kone käyntiin ja lumitöihin. Siitä sitten iltapäivällä pääsi normaaliin joulun viettelyyn. Joskus on vaikeuksia, joulunakin.