Varasin jo kevättalvella Pentti Sainion kirjoittaman kirjan "Kummolan kääntöpiiri".  Nyt sain ja olen lukenut muutaman kymmenen sivua. En ihmettele miksi Kummola ja Jääkiekkoliitto hakivat käräjäoikeudelta julkaisu kieltoa. Teksti on kovaa, mutta mitä ilmeisesti täyttää totuuden vaatimukset sillä Sainiota tai kustantajaa ei ole haettu käräjäoikeuteen. Hyvä Veli järjestelmä pelaa jääkiekossakin ja niin Jääkiekkoliitto ja rahoja hallitseva Jääkiekkosäätiö ovat miehitetyt Kokoomuspolitiikoilla.

Kummolan saavuttama asema on osoitus miehen kovuudesta ja uskoakseni perustuu samaan kuin Ilkka Kanervankin. Ihmisten huomioiminen ja muistaminen. Kuten omakin kokemukseni Kummolasta tukee. Olin eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana Kummolan kuuluessa siihen. Poistuessani kävelin Kummolan vierestä jolloin hän tokaisi "Kaada ne tuulimyllyt Ukista". Kesällä hän oli kahvilla Pakkahuoneella ja nähdessään minut tuli morjenstamaan. Kummolalla on mökki Ukin saaristossa.

Kerron esimerkin kirjasta jossa HV-järjestelmän avulla otettiin valtiolta miljoonia. Trio Kummola, Harkimo ja Veikkauksen tj. Risto Nieminen käynnisti huippu-urheilun muuutosryhmän. Tämän perusteella urheiluministeri Stefan Wallin perusti ryhmän asiaa selvittämään Olympiakomitean alaisuuteen. Ryhmään palkattiin 6 jäsentä 10 000€ kuukausipalkalla ja autoedulla. Sisäpiirin harmiksi ministeri vaihtui Paavo Arhinmäeksi joka veti jarruja kiinni niin paljon kuin pystyi.

Ryhmä joutui jättämään 18 sivuisen loppuraportin jonka hinnaksi tuli 2,6 milj/€. Reippaasti yli 100 000€ sivu, jonka asiantuntijat kuvasivat nollatutkimukseksi. Ryhmä esitti vain lisää miljoonia huippu-urheilulle.

Mm. Tuomo Lappalainen kirjoitti Suomen Kuvalehdessä "Huppu-urheilun rahoitusta vaaditaan yli kaksinkertaistettavaksi samaan aikaan kun muualta leikataan. Eläkeikää pitää nostaa. Työttömiltä pitää leikata. Kouluissa pitää säästää. Vanhusten pitää elää suu säkkiä myöten".

Raportti todettiin myöhemmin kopioksi kanadalaisen Jean Cotenin kirjoituksesta. Tunnettu totuudenpuhuja Seppo Räty sanoikin "Ihan täyttä humpuukia koko Humu. Jätkät vetää itselleen yli 2:n miljoonan tiliä jutusta jonka olisin kertonut ilmaiseksi".