Esilämmittelyn jälkeen eka asia on Kalannin keskustan Pankkitien kaavamuutos. Työryhmä on nyt kokoontunut ja nyt esitetään kavoituksen käynnistämistä yleissuunnitelman pohjalta. Toisin sanoen 4 kerrostaloa. 

Sitten tehdään maakauppoja. Ensin ostetaan Santtionrannasta 2407 m2 hintaan 12 036€ sekä tontilla olevat 100 marjapuskaa 600€. Sairisissa vaihdetaan maata. Kaupunki myi sieltä runsas vuosi sitten 5,8 ha. Ostaja ei saanut alueelle rakennuslupaa. Olikohan tontti liian pieni? Nyt esitetään tontti vaihdettavaksi 9,6 h suuruiseen lähistöllä sijaitsevaan määrä-alaan. Saas nähdä saako ostaja nyt luvan aiotulle kesämökille.

Keväällä on jälleen ralli ja haetaan sulkulupaa. Joudun sitten taas olemaan päivän kotona. Minulta vaan ei kukaan lupaa kysele ilmoitetaan vaan, että tie on suljettu lähes koko päivän. Sitten on virkojen täyttölupia. Tällä kertaa haluttaisiin ottaa 2 lähihoitajaa, fysioterapeutti, sairaanhoitaja ja lääkäri.Kuntahankinnoille siirretään lisää hankintoja. Nyt ollaan siirtämässä tietohallintapalveluyksikön hankinnat. Johanna Hiltunen on pyytänyt eroa koulan varajäsenyydestä.

Terveyspalvelujen johtajan viran hakijoista esitetään 6:tta haastatteluun ja haastattelijat valitaan. Kunnan asukkaan aloite kotihoidontuen kuntalisästä. Ei esitetä käyttöön otettavaksi. Antolan aloite hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä esitetään toimeenpantavaksi. Samoin aloitteeni valtuuston kokousten televisioinnista. Cruselliin hankitaan lähetyslaitteisto, jonka hinta kaikkine tykötarpeineen ja asennuksineen on 13 000€, lisäksi homma vaatii 1 toimittajan jonka palkkaa varten varataan 2 000€. Laitteisto on käytettävissä kaikissa Crusellin tilaisuuksissa. Lähetys näkyy kaapeliverkossa. Lisäksi se nauhoitetaan ja lähetetään internetissä.  Tällöin se on nähtävissä koko maailmassa.

Ruorasen aloite tilan varaamisesta koulumuseota varten on saanut myös myönteisen käsittelyn. Mauri Konnun aloite varhaiskasvatuksen siirrosta sivistyspalveluun on sekin edennyt myönteisesti. Viime valtuuston kokouksessa tehdyt aloitteet lähetetään hallintokuntien valmisteltaviksi. Näin varsinaiset asiat.

http://uusikaupunki.fi/poytakirjat.html