Hallitus pitää taas maanantaina kokouksen. Varauduttiin valtuuston kokoukseen annettavia asioita varten.  Ei niitä juuri ole, mutta kova asia on Soten jatko. Esitys on seuraava;

Kaupunginhallitus päättää, että Uudenkaupungin kaupungin kaikki sosiaalihuollon palvelut mahdollista lasten päivähoidon, lasten kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen palveluja lukuun ottamatta siirretään joko nykyiseen tai mahdollisesti laajentuvan yhteistoiminta-alueen hoidettavaksi vuoden 2015 alusta lukien.

 Uusikaupunki on valmis neuvottelemaan toiminnan laajentumisesta ja yhteistyön tiivistämisestä kuntien kanssa jo aikaisemminkin yhteisesti sovittavalla tavalla ja yhteisesti sovitun aikataulun mukaisesti. Kaupunginhallitus päättää, että Uudenkaupungin kaupungin kaikki sosiaalihuollon palvelut mahdollista lasten päivähoidon, lasten kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen palveluja lukuun ottamatta siirretään joko nykyiseen tai mahdollisesti laajentuvan yhteistoiminta-alueen hoidettavaksi vuoden 2015 alusta lukien.

Ensimmäisen vuosipuoliskon talouden toteuma on valmistunut. Ilahduttavaa on verotulojen kasvu, kunnallinen 7,7% ja yhteisövero 8,9%. Loppuvuonna tulee oikaisuja, mutta koko vuoden verotulojen kasvun arvioidaan olevan 1,6 milj/€. Ilahduttavaa. Maaseutuhallinon tehtävien järjestelyä Vakka-Suomessa on yritetty jo puolisen vuotta. Niin kuin tavallista , ei onnistu. Tavan mukaan Laitila vaatii toimintoja itselleen. Muille se ei taas sovi. Sitten on pari Aaltosen aloitetta.