Aamun Ukari sai aamukahvin menemään väärän kurkkuun. Pienen kakistelun jälkeen heräsin tietoisuuteen jossa Tom Westwrholm on valjastettu ajamaan uutta koripallohallia Ukiin. Alkajaiseksi, en ole minkään urheilun vihaaja, päinvastoin. Korihaiden pelejä kävin kauan säännöllisesti katsomassa, tällä kaudella on alkanut lipsahdella. Lokalahdelta asti ei viitsi lähteä heikolla pelillä tulleita 30-50 pisteen tappioita. Nyt on nousu alkanut.

Westerhom kertoo liiga koripallon päättyvänUkissa -20 luvulla ellei uutta hallia rakenneta. Uskomatonta. Kaikkien entisten ja nykyisten ukilaisten pitäisi kaikin tavoin tukea urheilutilaisuuksia Ukissa, eikä kiskoa mattoa alta. Mitä sanovat Korihaiden nykyiset ja mahdolliset uudet tukijat ellei kaupunki rakenna uutta hallia? 

Mikä nykyisessä on vikana? En ole käynyt muissa halleissa kuin Salossa ja Turussa. Pelaajien ja katsojien olot eivät ole näissä Ukia kummempia vaikka Turussakin on upo uusi halli. Koripallo ei ole jääkiekkoa jota käy katsomassa tuhansia katsojia ja olot sen mukaisesti viihtyisiä. Liiga hallit jääkiekossa on rakennettu pääasiassa yksityisesti, ei yhteiskunta. 

Tarvitsemme toisen hallin. Siihen riittää muutaman sadan katsojan koottava katsomo. Pääasia on saada lisää harrastusaikaa joukkepeleille ja talvitilat yleisurheilulle. Lisäksi halli pitää rakentaa samaan kompleksiin koulun kanssa jonka liikuntatila se voi toimia koullunliikunta tilana ja sen jälkeen siirtyä yleiseen käyttöön.

Yhteiseen aulaan pitää saada myös uimahalli. Kahvio saisi siten pohjaa kannattavaan toimintaan. Huoltotilat henkilöstöineen myös yhteiseen tilaan. Siellä voidaan aamulla, päivän Trumpien tultua vaihdettua, sopia mitä apua kukin mahdollisesti tarvitsee. Ei tarvita lautakunnan päätöstä jaettaviin töihin.

Tässä mielipiteitäni. Olen niitä valmis muuttamaan mahdollisesti, saadessani lisää tietoa.