Nimittäin talvi. Oliko aiemmin aina pakkasilla näin kova viima? Ulkona ei meinaa millään tareta, tosin kerrospukeutumisesta ei minulla ole tietoakaan. Kyllä lapsena oli paremmin, äiti kutoi ja laittoi villaista jokapuolelle. Kyllä vaimokin kutoo, mutta ei tule laitettua päälle.

Meillä Ukissa on hyvä palvelu liikkeissä. Aamulla auto pyörähti verkkaisesti ympäri vaikka oli liekassa. Menin varaosaliikkeeseen ja taisi mennä viitisen minuuttia ja uusi akku oli asennettuna autoon. Lähtiessä Ukiin katsoin netissä akkutestien tuloksia, autooni asennettu oli toiseksi paras. Kotiin tultua katsoin, oliko kallis? Ei ollut. Motonetissa oli 4 € kalliimpi mitä sain asennettuna. Ei meidän pidä lähteä merta edemmäs kalaan.

Tällaisilla ilmoilla eläkeläisellä tahtoo aika tulla pitkäksi maaseudullakin. Ulona ei tarkene tehdä mitään. Sisällä ei ole oikein mielenkiintoista lukemista. Alkaa olla vaikea löytää sopivaa lukemista. Pidän varsinkin dekkareista ja 1900-luvun historiasta. Joskus ahmin muistelmiajin, nyt olen huomannut, että miäli kirjoitetaan omasta elämästä niin ei epäluotettavampaa irjaa helpolla löydä. Sama juttu haamukirjoittajienkin teoksilla, nehän pohjautuvat kirjpoitettavan omiin kertomuksiin. Eläkkeelle jäätyäni aloin lukemisen enemmissä määrin. Pian huomasin lainaavani samoja kirjoja. Aloin merkitä muistiin lukemani pc:lle. Nyt tulee pian 2000 täyteen, joten ei se ihme ole ettei mielenkiintoista tahdo löytyä. En niitä kirjastossa haekaan vaan varaan kotona haluamani kirjat. Näin on helppo tarkistaakin etten ota lukemaani kirjaa. Tämäkin tuli vuoden alussa ilmaiseksi. Aiemmin oli varausmaksu 1€/kirja. Paljon halvempaa tulee kuin itse ostamalla ja mihin ne kirjat laittaisikaan? Radiossa kerrottiin Vaskin alueella tulleen n. 100 000€/v  varausmaksuja.  Toivottavasti tämän tulon jäädessä pois, uusien hankinta ei vähene.