Viimeisessä kokouksessaan ennen kesälomaa kh ohjeisti ensi vuoden talousarvion laadintaa. Eräiltä tahoilta oltiin kovin %:n alentamisen takana. Tässä vaiheessa on kysymys vasta talousarvion valmistelusta. Tosin ikävästi valtuusto joutuu päättämään vero%:n ennen talousarviota. Tämä on varsinainen lain kukkanen. Kaiken järjen mukaan % pitäisi päättää sen mukaan mitä päätetty talousarvio vaatii. Näin nyt pitää mennä.

Vero%:n alennus on uutisoitu jo päätettynä asiana. Näin ei missään tapauksessa ole. Jo hallituksessa tehtiin selväksi ettei tässä vaiheessa haluta lähteä äänestelemään. Syksyllä % päätettäessä on talousarviota jo valmisteltu niin paljon, että nähdään missä mennään.

Nyt voidaan vain päätellä ettei % alentamisella ole mitään mieltä. Meillä on viime vuosina hylätty ja karsittu tosi paljon vättämättömiäkin asioita. Jos nyt sitten ensi vuonna ylimääräistä rahaa on, niin hoidetaan nämä alta pois. Meillä on esim. pilvin pimein kiinteistöjen korjausvalkaa, tärkeistä palveluista on tinkitty aina koululaisten sinikantisiin vihkoihin asti. Aika sitovasti on jo päätetty uimahallin ja Viikaisten peruskorjaukset mahdollisine laajennuksineen. Jo nämä tulevat nostamaan käyttötaloutta n. millin. Ennakkotiedot sotesta lupailevat Ukille reippaasti lisämenoja.

Luetteloa voisi jatkaa auringon laskuunasti. Tilanteessa jossa menot nousevat rajusti harva omassa taloudessaan alkaisi supistamaan tulojaan. Yhteisiä rahoja pitää käsitellä kuin omiaan.