Tänä aamuna on tullut varmaan monia hämmästyttänyt uutinen. Pienituloisimmat perheet eivät saa lapsilisää. Minä ainakin olen luullut lapsilisän kuuluvan etuoikeutettuihintukiin, joita muut mahdolliset tekijät eivät vähennä.

Isot tulot eivät vähennäkkään. Tienaat vaikka kuinka paljon, saat lapsilisää. Mikäli tienaat niin vähän ettet tule toimeen vaan saat toimeentulotukea lapsilisä otetaan pois. Miten tällainenkin järjestelmä on voinut syntyä? Ei näköjään vaan tiedä miten epäoikeudenmukainen yhteiskunta on vaikka omasta mielestään seuraa aktiivisesti yhteiskuntaa. 

Pari viikkoa sitten luin Vasemmistoliiton puoluehallituksen kannanoton jossa vaadittiin lapsilisää maksettavaksi myös pienituloisille. Asiaa ei lausumassa selvitetty tarkemmin mistä tilanne johtuu, joten tiedote jäi kovin huonolle noteeraukselle. Tämän aamuinen uutinen herätti.

Puhutaan vain lapsilisän poistosta hyvätuloisilta. Siitä vaan toteutetaan. Se ei kyllä vaikuta muuta kuin voimme tuntea oikeudenmukaisuuden etenevän. Lapsilisän palauttaminen pienituloisille tuntuisi taatusti. Tulisi hieman lisää rahaa selviytyä jokapäiväisessä elämässä. Toivottavasti aamun uutinen herättää kansanedustajat. Asia voidaan korjata nopeasti mikäli halut vaan riittää.