Heinäkuu on vaihtumassa elokuuksi. Toivottavasti kesää jatkuu vielä pitkään. Elokuussa on yleensä lämpimät yöt, joten ei sitä päivän lyhenemistä niin huomaa.  Kesä on säiden puolesta ollut sopiva. Välillä sataa ja välillä lämmintä. Luonto alkaa olla kuin tropiikissa. 

Kaikenlaisia kesä tapahtumia on entistä runsaammin ja kaikkiin riittää väkeä mahdottoman paljon. Yksineläjä suomalaisesta on tullut joukkosielu. Erityisen onnistunut Ugissa on ollut lauantaiset tori teemat. Torista on tullut tori. Toivottavasti keksitään jotain myös muiksi arkipäiviksi.

Varmaan nyt unohtuvat myös vaatimukset muuttaa tori parkkipaikoiksi. Torin viihtyisyydeksi pitää tehdä lisää. Ei Ugissa parkkipaikoista pulaa ole. Kysymys on vaan totutuista tavoista. Isoissa ostoskeskuksissa kävellään aina monin verroin enemmän kuin Ugissa koskaan autosta kauppaan.

Ikävääkin on viime päivinä sattunut. Pienempien onnettomuuksien lisäksi oli kuolemaan johtanut yhteenajo. Palmu-Keitaan palo puhuttaa ja huhuja lentää pilvin pimein.

Kunnalliset elimet käynnistyvät elokuun puolivälissä. Taas alkaa kova arvostelu. Valtion budjetti julkistetaan tänään. Kunnat saanevat 200 milj./€. Helpottaa, mutta ei ratkaise mitään. Monia muitakin juttuja on jo nähty julkisuudessa. Iltapäivällä tiedetään enemmän. Lopulliset päätökset tekee eduskunta. Ei siellä mitään muutoksia tule. Hallituspuolueet jyräävät ja nyt eletään heikkoa aikaa. Ei sille nopeasti mitään voida.