Viime päivinä on kovin kirjoiteltu työsopimuksista ja työlainsäädänöstäkin. Kovin tuntuu tiedot olevan monilla vähäisiä Ei siinä mitään. Ei todellakaan kukaan voi tuntea asioita ellei ole niihin joutunut syvällisemmin jossain vaiheessa elämänsä varrella perehtymään. Ikävää vain on se ihmisen raadollisuus joka näissä kommenteissa paljastuu. Muita pitää kurittaa vaikka olisi laitontakin.

Meidän sopimuksemme eivät ole mitenkään tiukkoja eikä työntekijää palkitsevia muihin teollisuusmaihin verrattuna. Työlainsäädäntö on muuttunut EU-jäsenyyden aikana huomattavasti. Eu on säätänyt direktiivejä, jotka me olemme joutuneet ottamaan lainsäädäntöömme joka alkaakin olla hyvin samanlainen muihin EU-maihin verrattuna. Sopimukset ovat vielä meidän päätettävissä.

Irtisamissuojasta sanotaan usein, että se on tiukka. Todellisuudessa työntekijästä pääseen eroon lähes yhtä helposti kuin eräissä maissa vaimosta. Polvistuu Mekkaan päin ja sanoo kolmesti "Otan eron". Irtisanomiseen on pitkä luettelo pätevistä syistä, mutta sitten on tuotannolliset ja taloudelliset ja ne kattavatkin sitten lähes kaiken. Irtisanomisaika on tietenkin olemassa. Harvoin kuitenkaan vaikeudet ovat yhtäkkisiä. 

Meillä ei ole mitään korvauksia laillisesta irtisanomisesta. Monissa maissa ne ovat todella huomattavat. 100 00€ on enempi yleinen kuin harvinaisuus. Eikä laitonkaan irtisanominen niin kallista ole. Muistaakseni yläraja on 2 vuoden palkka. Sellaiseen korvaukseen tuomitaan aniharvoin. Yleensä tällöin on kysymys luottamusmiehestä ja törkeästä lainrikkomisesta.

Yritetään nyt ymmärtää muitakin ihmisiä vaikka sitten olisikin kysymys vain työntekijästä. Kyllä turvallinen elämä luo mahdollisuuden muutenkin mukavaan olotilaan. Ei ole kiva mennä töihin ja kuunnella kahvitauolla uutisia, "Onko nyt lopputilit tulossa meidän firmaa" tai lukea blogista miten pitäisi palkkaa ruveta laskemaan, että muut saisivat tyydytyksen. Toivotaan muille yhtä hyvää kuin itsellekin.