Asun Karjurockin naapurissa, peltojen läpi taitaa olla 500 metriä matkaa. Usein kysytään miten pärjään tällaisen tapahtuman naapurissa. Vastaus on, hyvin. Ei ole mitään ongelmia. Tänä vuonna oli ensimmäisen kerran niin tehokkaat laitteet, että musiikki kuului sisälle. Ikkunat sulkemalla ei ollut mitään ongelmaa nukkua.

Tämä on vain pari iltaa vuodessa. Ymmärrän kyllä niitä, jotka asuvat esim. ravintolan naapurissa. Aikaa myöden varmasti pinna palaa. Kotoakin pääsen hyvin pois, kunhan ajaa verkkaisesti juhlapaikan halki. Tänä vuonna ei tapahtunut edes postilaatikolle mitään vaikka se on juhla-alueella. Nuoret osaavat käyttyä. Koskahan me se opitaan. Yleensä meidän ikäluokan ja niiden valtuutettujen ikäluokan, jotka pitävät itseään nuorina, viinajuhlista luetaan seuraavan päivän sanomalehdistä.

Maanantaina alkaa Kalannissa Pentti Siivosen talonpoikais antiikin näyttely. Olin Penan kanssa samassa paikassa töissä. Pena joskus kertoi kokoelmastaan ja kutsui katsomaankin. Aina lupasin, menemättä jäi. Luulin kokoelman olevan normaalin vanhan tavaran kokoelman. Ensimmäisen kerran Annen ja Pentin järjestäessä näyttelyn yleisölle, kävin siellä.

Uskomatonta. Tavaraa oli paljon ja kaikki hienossa kunnossa. Yli 10 Penan muualta siirtämää aittaa ja kaikki antiikkia täynnä. Tämän lisäksi paikalla olleet vanhat rakennukset olivat hienossa kunnossa. Todellisia helmiä. Ekan kerran jälkeen olen tainnut käydä joka vuosi. Nyt pitää ainakin mennä. Näytteillä on ennen näkemätön lamppu kokoelma. Penasta ja kokoelmista on tullut "Antiikkia, antiikkia" ohjelmassakin ainakin pari kertaa.

Miten ihmeessä Siivosilla on ollut aikaa ja rahaa luoda tällainen kokoelma. Se on vaatinut valtavan määrän käyntejä huutokaupoissa, antiikkikaupoissa, kirppareilla jne. Samoin kunnostus ja huolto on vienyt mittaamattomasti aikaa. Toiset vaan on tehokkaita.  Vielä sellainen huomio, he eivät peri pääsymaksua. Olen monesti kuten varmaan muutkin kehottanut Pentin myymään pääsylippuja. Ei ole mennyt perille.

Viikko päättyy Karjurockin alueella pidettäviin Klaaran antiikkimarkkinoihin ja Lokalahden kesäpäiville. Siellä tavataan.