Uutisissa kerrottiin toistuvasti näpistyksistä kiinni jääneille suunniteltavan porttikieltoa niinkuin ravintoloissa on ollut käytäntö jo iät ja ajat. Kauppojen menetykset ovat suuret tavarassa ei rahassa hintoihinhan ne lisätään ja me asiakkaat maksamme.

Kaikki mahdollinen on tehtävä ongelman ratkaisemiseksi. Kaikessa uudessa herää aina ensin kysymyksiä, eihän tuo ole mahdollista. Varmaan tämänkin ratkaisun vaikeuksia on mietitty. Millä isot tavaratalot hommaa valvovat. Tuleeko Kerberokset ovelle kuvagallerian kanssa vahtimaan vai kysymään henkilöllisyystodistusta. Työlästä on.

Entäs mistä sellainen hankkii ruokansa, jos niitä porttikieltoja alkaa olla useampiinkin paikkoihin. Yöllä sorkkaraudalla. Niinkö? Tuli mieleen eräs määräaikainen kaveri muinoin töissä, jolla kerrottiin olevan porttikiellon Ukin kaikkiin muihin ravitsemusliikkeisiin paitsi Kemiran ruokalaan. Pienet liikkeet, jossa on iltaisin ainoastaan kassa paikalla ovat helisemässä. Nyt jo on turvatonta kaljanmyynnin kanssa.

Aina niitä vaikeuksia joka kieltoon löytyy. Huonoa on, jos tehdään kieltoja ja lakeja joita ei pystytä valvomaan. Heikentää yleistä lain kunnioitusta. Liikennevalvonta alkaa olla jo sitä luokkaa, että käry käy aikapikaisesti rikkojalle.