Aiemmin eräissä blogeissa uhkailtiin IP-osoitteilla. Nyt vietettiin IP-Crusellissa. Aika onnistunut talousseminaarin alkuosa. Alustukset olivat mielenkiintoisia ja selkeitä. Uskoisin budjetin auenneen aika hyvin. Investointeja ei käyty läpi ollenkaan. Se oli ehkä pieni puute.

Konsultit sanoivat selkeästi investointitaso on korkea, mutta ei sen lasku mitään pelasta. Rakenteita on muutettava. Ei tässä sinänsä mitään uutta. Näin on sanottu jo omassakin porukassa  vuosia. Ei vaan ole mennyt perille. Keskustellaan yleensä vain investoinneista. Ehkä nyt ulkopuolisen sanoessa asia meni perille. Tekisikö aloitteen, että kaupunki teettäisi valtuutetuille taulun, jossa tämä todettaisiin. Joka päivä, kun näkisi tämän totuuden, niin ehkä pysyisi muistissa.

Nyt sitten puolueet valmistelevat omat kannanottonsa ensi maanantain jatkokokoukseen. Vielä on paljon epäselvää esim. konsulttien esityksissä. Näin lopullisissa ja kuntalaisille tärkeille palveluille, en ainakaan minä haluaisi ottaa vielä lopullista kantaa. En todellakaan tiedä ovatko esitykset taloudellisesti kannattavia. Ei ole tietenkään ryhdikästä alkaa kaivella rusinoita pullasta, mutta ei ole syytä tehdä myöskään huonoja päätöksiä.

Usein on joutunut huomaamaan, että kiireellä yritetään ajaa päätöksiä joilla todellisuudessa ei ole kiirettä. Nopeasti läpi ajettuna ei ehditä muodostamaan koko kuvaa ja jotkut tahot saavat siten haluamiaan päätöksiä.

Tästä on malli esimerkki kaatopaikanmyynti. Se tuotiin hallitukselle evästyksellä nyt tässä paikassa on tehtävä myönteinen esitys valtuustolle muuten on piru irti. Nyt on kulunut aikaa ja tupakkia ja mitään kiirettä ei näytä enää olevan. Virkamiehen käsikirjan konstit alkavat tulla tutuiksi.