Otsikolla tarkoitan säätä enkä autolla ajoa. Suomen kesät on merkillisiä, säät eivät nopeasti vaihtele. Ensin oli alkukesä sateetonta ja nyt näyttää tulevan vedenpaisumus. Tosin sadetta pitää tulla kastellakseen maan. Toistaiseksi vain pintakerros on kastunut.

Mustikka ei näytä kuivuudesta kärsineen. Sitä löytyy talven tarpeiksi. Sieniäkin alkaa nousta kuin sateella. Pieniä alkuja on paikoitellen kuin mattoja. Mikä sen parempaa kuin sienikastike. Täällä Länsi-Suomessakin on opittu käyttämään sieniä. Pitkään sodan jälkeenkin täällä vain karjalaiset söivät sieniä ja sanoivat sieniä ryssän ruuaksi eikä niillä ole mitään hyvää.

Tämä päivä pitää ilmeisesti olla sisällä. Haitanneeko tuo mittää? Aamupäivän voi lueskella ja puoliltapäivin alkavat yleisurheilun MM-kisat. Edustan sitä ikäluokkaa joka pitää urheiluna vain yleisurheilua ja hiihtoa. Seuraan kyllä mielelläni kaikkia lajeja, mutta siinä on jotakin kun juostaan kilpaa. Tänään tulee vielä kuninkuusmatka, maraton. Siinä pari tuntia vierähtää kummasti. Aiemminkin seurasin maratonia, mutta juostuani itse -90 luvun puolivälissä pari maratonia se nousi top ten listan ykköseksi. Ikävää ettei Suomella ole enää miehissä edes edustusta. Kyllä seuraaminen oli paljon mukavampaa Holmenin ja Hännisen aikoihin. Ei suomalaisen tarvitsi kärjessä olla, tamppailu 10-20 sijoista olisi hienoa.