U:kissa toimii varmaan kymmenkunta eläkeläisjärjestöä. Suurin osa entisiin työpaikkoihin perustuvia. Muutamia yleisjärjestöjäkin on. Itse toimin Maininkissa joka Kemiran eläkeläistenjärjestö ja U:kin Eläkeläisissä joka on yleisjärjestö. Maininki on enemmän matkailuun keskittynyt. Teattereista, ulkomaanmatkailuun, rajana Balttia ja Ruotsi. Eläkeläisissä on kaikenlaista toimintaa myös matkailua, samoilla rajoilla kuin Maininki.

Tänään oli U:kin Eläkeläisten Laskiaisen vietto. Vieraita oli Työväentalo täynnä, yli 200 hengeä. Paikallisten eläkeläisten lisäksi oli vieraita Kokemäkeä ja Raumaa myöden. Emme puhuneet raumalaisten kanssa järjestöjen yhdistämisestä mahdollisen kuntaliitoksen myötä. Ohjelmaa esittivät U:kin Eläkeläisten lisäksi, U:kin Eläkkeensaajat ja Rauman Eläkeläiset. Eläkeläiset ovat vireätä porukkaa. Esiintymisryhmiä on lukuisia kuoroista, tanhuihin ja aina Riverdanceen asti. Minulla oli kunnia toimia tilaisuuden juontajana.

Ohjelman jälkeen syötiin Hepokarin Messin tekemää hernekeittoa. Arvottiin kymmeniä lahjoituksina saatuja palkintoja ja iltamien tapaan oli 1,5 tuntia tanssia lopuksi. Soittamassa oli paikallinen 4 henginen Nestorit orkesteri. Orkesterissa olivat mm. Mainingin jäsen Esko Luonsinen ja Eläkkeensaajien Pauli Aaltonen. Soittajina olivat lisäksi Lasse Helander ja Hannu Jalonen. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.