Maanantai oli pitkä päivä suurelle osalle valtuutetuista. Valtaosa oli mukana melkein kellon ympäri, jotkut osan päivää ja Muutoksesta ei näkynyt merkkiäkään kokopäivänä. Ei varajäseniäkään ja kyseessä oli sentään valtuuston tärkein päivä koko vuonna. Laadittiin strategiaa, kerrottiin kj:n talousarvio esitys kh:lle ja päätettiin vero%.

Strategia osuus välillä herpaannutti. Asia on tärkeä, mutta välillä pyöritellään samaa asiaa erisanoin. Ei jaksa innostaa. Ensi vuoden talousarvio näytti lopputulemaltaan hieman tämän vuoden notkahdusta paremmalta. Tulot riittäisivät taas käyttömenoihin, ei tosin poistoihin jotka myös tulee kattaa. Nopea läpikäynti herätti aiheita jotka ainakin tulee tarkemmin läpikäydä.

Vanhustyöstä on karsittu 600 000€ ja esh:n esityksestä on karsittu 500 000€. Lisäyksiäkin lautakuntien esityksiin on tehty. Esh:ta oli karsittu piirin esitystä, mutta nostettu lautakunnan esitystä. Esh:n esityskin on ollut aina alimitoitettu. Mikä tässä on realistista. Sosiaalityöhön on lisätty lautakunnan esitykseen 630 000€. Tätä täytyy myös tarkastella, onko ltk vähentänyt määrärahaa kohtuuttomasti?

Valtuuston listalla pysähdyttiin ekaksi kuntarakenneselvitykseen. Nevavuori esitti lisättäväksi Ukin olevan valmis neuvottelemaan selvityksestä erikseen myös Vehmassalon kuntien kanssa. Esitys hyväksyttiin äänin 36-5. Pinipajun kyläyhdistys haki lupaa omistamansa koulukiinteistön myyntiin.  Sen pitää saada koulujen myyntiin lupa kaupungilta mikäli myy ennen kuin on omistanut 10 vuotta. Nyt aikaa on kulunut 8,5 vuotta ja alakoululle ja kolmannekselle tontista on löytynyt ostaja. T:mi Noitavasara, jonka hienoja tuotteita on nyt nähtävillä Crusellin alakerrassa. Timo Järvinen esitti kyläyhdistykselle sakkoa maksettavaksi 16 800€ mikäli myydään. Esitys voitti äänin 29-13. Kaikkia valtuutettujen mielipiteitä on kunnioitettava. Tätä päätöstä en jaksa ymmärtää. Jo 1,5 vuoden kuluttua yhdistys on vapaa myymään. Haluttiinko kammeta vain ostajat hornan tuuttiin? Yhdistys on tehnyt siellä mm. remonttia talkoilla, kerännyt rahat ylläpitoon. Molemmissa kouluissa on suorasähkölämmitys. Sovitusta 50 000€:n kauppahinnasta olisi mennyt veroa 24%. Tämän ja sakon lisäksi ei yhdistykselle paljoa jäisi yläkoulun ylläpitoon joka on suurempi ja tilat riittävät mainiosti yhdistyksen toimintaan. Jopa Pinipajun koulupiirissä asuva äänesti sakon puolesta.

Viimeisenä äänestyttäneenä asiana oli Myllymäen esittämä ja Haapavuoren kannattama vero%:n nosto 0,25%:a. Poikkeuksellisesti äänestys tulos ei ollut joidenkin paheksuma 22-21 vaan 21-20 korotuksen puolesta. Enemmistössä olivat melkein samat kuin ennenkin. 1 vaihtoi puolta, 1 äänesti tyhjää ja 1 oli poissa.