Lomien jälkeen eka kokous. Heti nähtiin, että paperiton kokous saattaa olla myös tiedoton kokous. Nettiin ei päässyt joten piti olla muistin varassa. Lyhyt lista ei tarkoita lyhyttä kokousta. Nytkin jahnattiin 3:n asian kimpussa tunti tolkulla.

Ekaksi pelastuspäällikkö Raimo Aarnio kertoi suunnitelmista miten selvitään sodan, ruton tai lakon koettelemassa Ukissa. Varsinaiseen listaan päästessa pysähdyttiin pitkäksi ajaksi soteen. Mitään varsinaista uutta ei ole tapahtunut, hommat täsmentyy. Uudistuksessa rahoitus siirtyy kunnilta valtiolle. Miten tämä tapahtuu, ei ole kerrottu mitään. Sote helpottaa keskim. vero %:a 12,3%, joten Ukissakin vero% painuu alle 10:n. Miten valtio rahan kerää? Jos se kerää rahan edelleen tuloverotuksessa tapahtuu suurin verouudistus sitten ajanlaskun alun. Valtion tuloveron maksavat hyvätuloiset. Veroa alkaa mennä vasta 16 700€ vuosiansion ylittävältä osalta, vasta 25 000€ ylittävältä osalta % lähentelee 20%. Mikäli raha kerätään alv:llä tai jollain muulla vastaavalla maksajaksi tulevatkin pienituloiset. Onkohan jo sovittu kuka homman maksaa?

Sitten annettiin takaus vesiosuuskunnalle, myytiin Ekokemin osakkeet, todettiin talouden sujuvan ennakkosuunnitelman mukaan jne. Muita asioita sitten puhuttiin monenlaista ja vihdoin laitettiin pillit pussiin ja pitkä kotimatka alkoi.