Jokin aika sitten kirjoitin Suomen pikajuoksusta. Kalevan Kisojen mentyä on pakottava tarve kirjoittaa samasta asiasta. Kalevan Kisoissa pamahti jalka kahdelta huippu pikajuoksijalta. Aiemmin tänä vuonna on ollut sama kohtalo jo 2 muullakin.

Alkuvuodesta loukkaantuivat Jani Rautanen ja Jonathan Åstrand. Molemmat olivat menossa loisto kautta kohti. KK:ssa meni jälleen Jarkko Ruostekiveltä jalka ja samoin Lauri Kohtamäeltä. Ruostekiven kunto oli nousemassa jälleen huippuunsa ja Kohtamäki juoksi viime aikoina mainiosti varsinkin 200 metriä. Tämän näimme pari viikkoa sitten Ugissakin. 

Ei näin pieni maa voi kestää näin rajua rokottamista vuodesta toiseen. Keskustelin asiasta Timo Salosen kanssa ja hän oli sitä mieltä, että Suomessa lihashuolto on huonolla tolalla. Heti kun herkistyy kunnolla ja juoksu alkaa sujua, tietää kohta se menee ja jälleen on juoksut juostu pitkäksi aikaa. Ei voi nousta Euroopan huipulle ilman kunnollista pohjakuntoa. Mistä sen hankkii, kun joka toinen vuosi on taukoa. 

Nytkin KK:n 4:stä ensimmäisestä on 3 ollut pitkällä tauolla. Hämäläisestä en tiedä. Se näkyi mielestäni siinä, että hyvien alkuerien jälkeen taannuttiin. Kunto ei riittänyt peräkkäisiin koviin juoksuihin. Hartonen oli yllätys. Olin luullut hänen jo lopettaneen ja sieltä vaan tultiin. Hänelläkään kunto ei riittänyt kuin yhteen kovaan juoksuun. Toivottavasti jaksaa ottaa tosissaan ja jos se sosiaalinen kanssa käyminenkin on opittu, niin meillä on hänestä vielä vuosia iloa. Varsinkin Ruotsi otteluissa.

Ei tuo yllä oleva ole selitys sille miksi hävisin vedon. Harmittaa vain vietävästi ettei saada lukuisista nuorista lahjakkuuksista mestareita. Kuten he ja me haluttaisiin.