Tänään on ollut pitkä päivä, kuten tuossa aiemmin kirjoitin. Aamu 8:lta alkoi ensimmäinen kokous ja äsken tulin kotiin. Kirjoitan huomenna tarkemmin. Kh:n päätökset olivat kaikki esitysten mukaiset. Pari kertaa äänestettiin. Vero% olivat vastakkain 20,25% päätösesitys ja ehdotettu 19,75% . Valtuustolle siten esitetään 20,25%. Äänestyksen tulos oli 8-3. 

Toinen äänestys koski kouluverkkoa. Ohjausryhmän ja koulutus ltk:n esitys tuli päätökseksi äänin 7-4. Joten valtuustolle esitetään 5 koulun sulkemista. Huomenna enemmän.

Nyt sitten on huomenna. Kokouksen aluksi oli salainen asia. Ei se ollutkaan vähäinen, jotain kuntalaista koskettava asia. Siinä vierähti puolitoista tuntia. KOKO-ohjelma siirrettiin kokonaan seuraavaan kokoukseen. Sitten menikin liuta asioita melkeinpä nuijan kopautuksella. Nuijat ymmärsivät olla hiljaa kuten viisaskin. 

Liikelaitosten avaavat taseet lähetettiin valtuuston päätettäväksi. Novidan vastaavan päätöksen valtuusto on jo tehnyt 15.6. kokouksessaan. Vero% pääåtöksen jo kerroinkin. Muut kuin tulovero% hyväksyttiin yksimielisesti esitettäviksi valtuustolle esityksen mukaisena. Raskas esitys varmaan meille kaikille. Kyllä niin mielellään pitäisi vero% entisellään tai jopa laskisi, mutta tosiasiat ovat mitä ovat.

Seuraavaksi oli nippu aloitteita esitettäväksi valtuutetuille miten niiden on käynyt. Kouluverkkoselvitys sai taas mielipiteet valloilleen. Ensin ainoastaan toinen osapuoli käytteli puheenvuoroja. Vähitellen keskustelu sitten vauhdittui molempiin suuntiin. Jutun alussa äänestyksentulos.

Tiedoksiantoasioissa oli eräitä asioita, jotka herättivät keskustelua.  Mm. Lyökin laituriyhdistyksen touhut. Kh:lla ei ole siihen toimivaltaa. Meille oli kirjallisena jaettu elinkeinotoimen rahoituskohteet. Asiaan palataan seuraavassa kokouksessa. Ei enää siitä muuksi muutu ja ilta oli jo pimennyt.