Olipa kerrankin oikea joulu ilmojen puolesta. Pakkasta ja lunta. Eilinen aamupäivä meni lumihommissa. Nyt kerään uutteruutta. Sama homma taas edessä. Nyt pitäsi lumet työntää vielä kauemmas. Sade on loppu ja nyt pitää varautua uusiin sateisiin. Näissä hommissa tulee Etelä- Suomessa tänään ahertamaan melkoinen joukkio. Eilen illalla kävin Turussa. Paljon oli katuja joita ei ollut pyhinä lainkaan aurattu. Samoin parkkipaikkoja. On se puuha siellä vaikeaa. Esteitä joka puolella. Minulla on auto tallissa ja saan riehua niinkuin tykkään.

Ei joulun jälkeen taida kunnallispoliittisessa keskustelussa mikään muuttua. Rauhaa ja ja hyvää tahtoa ei ollut kyllä joulunakaan kuin nimeksi. Nyt jo uhotaan entistäkin kamalemmilla toimilla. Onhan sitä oltu täysin viattomia kärsijöitä. Em mää mut poja. 

Unohdetaan tyystin se, että tutkimuspyyntöön lähteminen ei tapahdu ilman pitkää harkintaa eikä siinä tarvita eikä huolita muita opastajia. On niitä kouluja suljettu ennenkin ja elämä on jatkunut. Nyt näyttää siltä ettei ylipäästä, perhana. Loputtomasti toistetaan samaa keskustelua. Välillä poiketaan sen verran teemasta, että haukutaan kj. ettei vaan ala luulemaan siirrytyn normaaliin kuntalaisten edun mukaiseen asioiden käsittelyyn.

Hohhoijaa, kai sitä pitäisi mennä kolan aisoihin ja traktorin rattiin hikoilemaan ja palelemaan. Jäälle en mene.