Alla parista asiasta käyttämäni puheenvuoro. Ei niistä asioista enempää.

Kuntaliitosneuvottelujen aloittaminen Taivassalon kanssa oli 1. varsinainen asia. Luetun ymmärtäminen tuntuu usein olevan tuskallinen asia. Käytetystä puheenvuoroista olisi luullut päätettävän kuntaliitoksesta. Päätettiin neuvottelujen aloittamisesta. Neuvotteluihin kuuluu selvitysten teko mahdollisen liitoksen vaikutusta. Jotkut tiesivät jo siitä kaiken. Me tiedottomat joudumme odottamaan selvityksiä.

Tilinpäätös on aina pitkäpiimäinen asia. Puhutaan vaikka ei ole puhumista.

Aloitteista Reilu kauppa kirvoitti kielen kannat. Kerta kaikkiaan merkillinen oli aloitteen käsittely. 28 allekirjoitti aloitteen, joista ainakin 6 kuului hallitukseen. Silti aloite hylättiin. Eräskin valtuutettu allekirjoitti aloitteen, vastusti kh:ssa ja nyt käytti myönteisen puheenvuoron. Spede kun vielä eläisi, niin saisi hyvän sketsin sarjaansa "Naisen logiikka". Ei pahalla, eikä missään nimessä koske kaikkia naisia.

Pyhämaahan rakennettavat 7 omakotitaloa olivat vaikea asia. Uskoisin valta osan valtuutetuista miettineen kovasti kummalle puolelle mennä. Hienoa tällaisten rakentaminen on, mutta riski on kova. Päätettiin rakentaa ja ainakin minä asetan kädet kyynärpäitä myöden ristiin, että hanke onnistuisi. Vaikea on ymmärtää tässäkin asiassa joidenkin logiikkaa. Puhuttiin tämän hankkeen etuna olevan kyläkoulun säilymisen. Haapaniemeen ei lapsiperhettä haluttu vaikka sekin koulu on lopettamis uhan alainen. Kyllä hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. 

Kirkko pyhiä jatketaan, luojan kiitos,