AKT:n lakko on nyt kestänyt pari viikkoa, eikä loppua näy sen enempää kuin lakon alkaessakaan. Lakkoon pätee vanha viisaus "Lakko on helppo aloittaa, mutta vaikea lopettaa". Tämä pitäisi aina neuvottelijoiden muistaa, mutta ei muisteta vaikka olisi kuinka kokeneita neuvottelijoita.
 
Työnantaja ehkä luulee töihin paluun tulevan pakottavaksi rahojen vähetessä. Kaikkea muuta, ihminen oppii nopeasti asettamaan menonsa tulojen mukaan ja oleva olotila on aina mukavampi kuin uusi. Lakko alkaa melko pian tuntua tutulta olotilalta. Tässä lakossa ei ahtaajien talouskaan joudu ahtaalle. Juuri kerrottiin lakkoavustuksen kohoavan 100:n € päivältä. Se maksetaan viikon jokaiselta päivältä ja siitä on 16€ verotonta.
 
Nyt varmaan moni ajattelee AKT:lta loppuu rahat hyvin nopeasti. En tunne AKT:n raha tilannetta lainkaan. Yleensä lakon rahoitus hoidetaan siten, ettei koko liitto mene lakkoon ja töissä olevilta jäseniltä peritään korotettua jäsenmaksua. Siten rahaa tulee lisää koko ajan. Ei useinkaan riittävästi. Loppu rahoitus hoidetaan siten, että liitot siirtävät joka vuosi osan tuloista lakkokassaan. Nämä rahat sijoitetaan siten, että ovat nopeasti irroitettavissa käyttöön.
 
Lakon pitkittyessä muut liitot alkavat avustaa lakossa olevaa liittoa. Nopeimmin avustusta tulee Pohjoismaista. Niissä on varakkaita liittoja.
Lakkoon kuuluu myös sellainenkin Hesarissa ollut uutinen, että satamaoperaattorit hakevat lakossa oleville tuuraajia. Oli eka kerta, kun kuulin rikkureista sellaista nimitystä. Takavuosina oli normaalia, että lakossa olevien tilalle rahdattiin isäntiä Pohjanmaalta. Tämä johti väkivaltaisuuksiin. Nykypäivästä ei osaa sanoa mitään.
 
Lakot on menneet vähiin ja ne on olleet lyhyitä. Vähän ovat edes aiheuttaneet yleistä keskustelua. Toivottavasti nytkin tilanne ratkeaa nopeasti. Nousun alku lepattaa vielä heikosti ja yhä useampi ala on joutumassa vaikeuksiin. Molempien osapuolten on tajuttava voima on molemmin puolin näytetty ja nyt on päästettävä järki ja toisen osapuolen ymmärrys valtaan.