Kokous alkoi pitkällä keskustelulla lauantaisen Ugin Sanomien jutusta, jossa kerrottiin kh:n käsittelemästä salaisesta asiasta. Asiaan palataan kunhan se on listalla.

Haimiossa on myytävänä n. 4 ha:n tontti, joka käsittää kauan käyttämättömänä olleen talouskeskuksen ja n. 150m. rantaa. Alue on ollut jo toista vuotta myynnissä, mutta kukaan ei ole tarjonnut asetettua pohjahintaa 170000€. Nyt alueesta oli tarjottu 135000€ ja esitettin myytäväksi. Äänin 6-5 päätettiin, ettei myydä. Normaali äänestystulos numeroissa. Nyt vain oli niin, että äänestin kauppaa vastaan oikeistolaisten mukana. Eräs oikeistosta taas äänesti sdp:n kanssa kaupan hyväksymistä. Emme vaihtaneet jäsenkirjoja.

Ugin strategiasta käytiin taas pitkä keskustelu ja se esitetään jälleen valtuustolle. Toivottavasti nyt ovat sanojen taivutukset ja pilkut kohdallaan. Vertekin hallin takauksen myöntämisestä äänestettiin ja tulos oli 9-2 takauksen myöntämisen puolesta. Asiasta on jonkin verran blogeissa keskusteltu ja siellä olleista probleemoista keskusteltiin. Ilmeisesti keskustelun tulos tyydytti, sillä mitään niihin perustuvia muutoksia ei esitetty. Kh:n 8.6. asiaa käsittelevä pykälä ei ole enää salainen. Kh.n silloin tekemä päätös osoittaa 150000 euroa yrityksen osakepääomaksi ei ylitä kh:n päätösvaltaa. Talousarviossa on varattu yritysten toimitilojen toteuttamiseen 500000€.

Talousjohtaja oli tavalliseen tapaansa valmistellut hyvin talousarvio asetelman vuodeksi 2010, sillä asia ei herättänyt keskustelua. Pormestarimallista oli nyt kelvollinen esitys ja sekään ei keskustelua herättänyt. Tekojäärata aloite palautettiin nuoriso- ja liikunta ltk:n uudelleen valmisteltavaksi. Sen pituinen se. Tämä ei ole kuitenkaan satu.