Tuolla naapuri blogissa kyseltiin kaupungin talouden perään. En kirjoita sinne, kun ei yhtään tiedä julkistetaanko kirjoitukseni ja jos julkistetaan niin koska. Ei viitsi tehdä turhaa työtä. Varsinkin kysymyksen ollessa asiallinen.

Kyllä vero% nouseminen 20:en on enemmän kuin todennäköistä. Vielä rajumpi nousukaan ei ole pois suljettu. Miten käy palvelujen siitä ei ole vielä tietoa. Ensi vuoden talousarvion valmistelu on vielä niin alkutekijöissä,ettei niistä ole luottamusmies portaassa keskusteltu. Tämän vuoden talouden tasapainottaminenkin on vielä tekemättä.

Keväällä päätetty säästöt eivät ole kokonaisuudessaan toteutuneet. Edelleen puhutaan kevään juustohöylän suihkimisesta. SE EI OLLUT JUUSTOHÖYLÄ. Juustohöylä on sellainen millä otetaan kaikista menoista sama siivu pois. Nyt ohjeistettiin palvelukeskukset 2%:in säästöihin. Lautakunnat ja muut päättävät elimet saivat itse virkamiesten valmistelun pohjalta päättää mistä otetaan. Vain pieneltä osasta menokohteista säästettiin.

Kyllä valtuusto pidetään tilanteen tasalla. Sitten kun on jotain kättäpitempää koossa, järjestetään seminaari jossa kaikilla valtuutetuilla on mahdollisuus sanoa painava sanansa. Toivottavasti on sitten jotain asiallista esitettävää. Tähän asti tehdyt ovat olleet lähinnä menolisäyksiä, jotka ennaltaehkäisevinä sitten joskus vähentävät menoja. Talous pitää tasapainottaa nyt ei tulevaisuudessa.

Kaupunginvaltuusto on päätänyt, että se haluaa taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta raportin kolmannesvuosittain. Sitä noudatetaan kunnes toisin päätetään. Emme elä ihan kvartaalitaloudessa kuten yritykset.