Tällaisilla pakkaskeleillä tulee seurattua urheilua aika paljon. Eilinen päivä päättyi suureen riemuun. Päivällä koettiin ankara pettymys Alamommon pudotua Keski-Euroopan mäkiviikon karsinnassa. Ilta korvasi tämän. Ehkä jääkiekko joukkue ei saa pakkasista johtuen yhtä riemullista juhlaa kuin aikuiset. Paikkakin on vaihtunut Senaatintorilta Stadionin parkkipaikalle. Toivottavasti nuoret käyttäytyvät aikuismaisemmin kuin miehet viimeksi. En ole mielestäni ahdasmielinen, mutta kyllä oli ikävää katsoa joukkueen örveltämistä. Minusta se oli loukkaavaa heitä juhlimaan tulleitakin kohtaan.

Mestaruus oli joukkueen, yksilöitäkin on syytä tarkastella. Kapasesta tuli sankari. Ilmeisesti sekin oli lujan tahdonvoiman osoitus. Kertoihan Saarela jäälle mentäessä Kapasen sanoneen "tätä ei hävitä". Se, että maali tuli johtui kyllä myös Venäjän maalivahdin virheestä, johtuen varmaan väsymyksestä. Maalivahti jäi maalin oikealle puolelle ja Kapanen pääsi tekemään vanhanaikaisen. Uskoisi maalivahdeille jo alussa opetettavan tällaisten tilanteiden hallinnan. Tämä ei heikennä lainkaa Kapasen suorituksen arvostusta. Myös muut venäläiset taisivat olla väsyneitä sillä maalivahtia ei tultu joukolla auttamaan. Kapasen tilanne alkoi hänen kovasta tahdostaan. Hän riisti kiekon ja rynni maalle. Hiukan tässä auttoi myös se, että kentällä oli tilaa, oli vain 4 kenttäpelaajaa.

Muista ykkösketjua ja Juolevia on kehuttu riittämiin. Loppupeleissä paras oli Rantanen. Hän ei saanut pisteitä kummoisesti, johtuen siitä etteivät ketjukaverit pystyneet hyödyntämään hänen hienoja syöttöjään. Saarela sai kovasti kehuja. Mielestäni hänellä on vielä pitkä matka huipulle. Mm. pelisilmää ei ole riittävästi.

Nyt sitten taatusti kehutaan miten porukka tulee lähivuosina tuomaan voittoja. Pitää muistaa Suomen voittaneen 3 kertaa aikaisemmin nuorten mestaruuden eikä näistä porukoista niin hirveästi ole tullut maajoukkuemiehiä. Kaikki eivät ole yltäneet liigatasollekaan. Oli varmaan häkellyttävä muutos Tuton Kähkosellekin. Mestiksen keskijoukoista muutaman sadan katsojan edestä täpötäyteen Hartwalliin huumaavan meteliin. Hienosti hän paikkansa täytti, kuten koko joukkue. Kaikkea menestystä jokaiselle tulevaisuudessa.