Kerron kokouksesta hieman toisessa järjestyksessä kuin asit käsiteltiin. Vesihuollon suunnitelmista keskusteltiin, mutta muutos esityksiä ei tehty. Sitten oli pitkä rivi asioita joista ei keskusteltu tai hyvin vähän.

Nevavuoren aloitteesta ohjeista talousarvion laadintaan. Asiasta äänestettiin ja äänin 24-19 aloite hyväksyttiin. Mielestäni jouduttiin ojasta allikkoon. Ymmärrän hyvin asioiden selkeyttämisvaatimukset. Talousarvio on n. 170 sivuinen opus. Siitä asioiden etsiminen on vaikeaa ja mahdotontakin. Nyt talousarvio joudutaan tekemään yksityiskohtaisemmin eli muutama sata sivua tulee lisää. Miten sieltä sitten löydät etsimäsi asiat? Valtuuston päätökset tulee ilman muuta toteuttaa, mutta mielestäni pitäisi vielä miettiä miten asiat pystyttäisiin esittämään yksinkertaisemmin. Ei tarkemmin.

Sitten alkoivat Valkosen aloitteet ja puhe ja äänestys rumba. Oli siellä välissä minunkin aloitteeni. Äänestykset eivät johtaneet esitysten muuttamiseen. Numerot olivat selvät, suurimmillaan 41-2.

Soijatehtaan kaava otettiin yksimielisesti käsittelyyn. samoin hyväksyttiin. Ei paljoa edes keskusteltu.

Talousarvio äänestyksiä en lähde yksityiskohtaisesti setvimään. Joitakin mielestäni tärkeimpiä. Omaishoitajien palveluseteleitä esitettiin oikealta poistettavaksi. Äänin 26-17 jäivät. Lokalahden ja Pyhämaan terveysasemat suljetaan 23-20. Toinen ambulanssi jää pois äänin 38-5.

Investoinneista äänestettiin oikein urakalla. Jos nyt näin oikein suttuisista muistiinpanoistani oikein, niin mikään muu ei muuttunut kuin Janhuanniemen kunnallistekniikan määräraha putosi pois 22-21. Äänestystulokset olivat pääosin hyvin selvät. Oma mielipiteeni on ettei kaupungia voida jättää hoitamatta. Ei lähivuodet sen helpommilta näytä ja esim. kiinteän omaisuuden kunto heikkenee rajusti mikäli ne jätetään heitteille. Erityisen iloinen olen koulujen kehittämisen jatkamisesta. Ei poistettu saneeraus eikä kalusteiden ja tarvikkeiden määrärahoja.