Alla olevan jutun kommentteihin haluava saa vierittää niin paljon, että kirjoitan ihan uuden jutun aiheista, joista riittäisi kommenttikin. Mukavaa, että keskustellaan ja pääosin asiallisesti. 

Kouluverkkoselvitys keskustelua en ole juurikaan kommentoinut. Ehkä vähän. Väitetään verkon supistajien perustavan kantansa ainoastaan virheelliseen, jo lähtökohdiltaan, olevaan selvitykseen. Näin ei ole. Selvitys on asiallinen. Sitä vastoin ei esim. kommentti jossa väitetään sen perustuvan uusiin kaupunginosiin sitä ole. Se ei perustu. Kaupungin mahdollinen kasvu on huomioitu yhdessä kaupunkisuunnittelun kanssa. Esitin tätä ohjausryhmässä. Ei mielestäni 15-20 vuoden keston ikäiseksi suunniteltu uudistus voi perustua nykyhetken tilanteeseen.

Suhtaudun mielestäni aika kriittisesti auktoriteettienkin esittämiin mielipiteisiin. En ilman muuta tuomitse enkä hyväksy. Pyrin etsimään tosiasiat ja sitten teen mielipiteeni. Kouluverkko mielipiteeni perustuu myös kokemukseen. Olen ollut mukana kouluja suljettaessa ja niitä yritettäessä sulkea. Asun entisen kyläkoulun alueella. Kävin kyseistä koulua. Lapseni kävivät. Tiedän aikalailla kyläkoulun opetuksen tasosta, koulukiusaamisesta jne. Olin silloisen koulutoimen johtajan kanssa, hänen pyynnöstään, sanomassa erään opettajan irti useiden varoitusten, vanhempainkokousten jne. jälkeen. Tunnen ainakin tältä alueelta koulumatkojen pituudet ajallisesti ja matkassa ja tavalla jolla ne suoritettiin ja nyt suoritettavalla tavalla. Olen lukenut Oksasen selvityksen kriittisesti. Olkoon enempi.

Tuolla alla Juhan kommentti kielitaidosta perustuu takavuosina tapahtuneeseen. Muistaakseni 3 miehen jengi neuvotteli ruotsinkielellä sopimuksen. Kenenkään kielitaito ei ollut edes kohtuullinen. Vastapuolella oli luunkovat ruotsalaiset liikemiehet. Sopimuksen jälkeen eipä paljoa aikaa vierähtänyt., kun veronmaksajien pussia rokotettiin melkoisesti.

Muuten te kielitaitoiset oletteko huomanneet, onko mahdollisesti jokin kommentti esitetty malesiankielellä? Olen kuullut sen muistuttavan hyvin paljon suomea. Onkohan sittenkin sukumme peräisin Mongoliasta.