Kokous alkoi kyläkoulu aktiivien adressin luovutuksella. Puheenjohtajisto meni vastaanottamaan adressia etäisimpään nurkkaan, joten me rivijäsenet emme kuulleet mistä puhuttiin. Adressi menee valmisteluun. Varmistetaan ovatko allekirjoittajat ukilaisia äänestäjiä. Sitten hallituksen kautta valtuustoon, voidaan pyytää myös ao. ltk:n lausunto.

Ensimmäinen keskusteluttanut asia oli kaupungin ja Neapon yhteishanke. Siitä sitä keskustelua riittikin. Päätettin, että Uki perustaa yksin yhdistyksen joka alkaa viedä eteenpäin asumisoikeus asuntoja. Rakentaminen toteutetaan KVR-urakkana. Nykyisen sokkelinpäälle rakentaminen on sitten rakentajien asia. Kestävyys pitää tietenkin varmistaa. Punaisten tupien tullessa päätettäväksi mukana pitää olla myös kunnallistekniikan hinta. Hyvänä puolena tässä on mm. se, että saadaan matonpesupaikan jätevedet puhdistettavaksi ja autojenpesupaikkakin ehkä rakennettua. Koemarkkinointi suoritetaan ja ellei halukkaita asukkaita löydy tutkitaan muita vaihtoehtoja.

Pitkään selviteltiin Tontonmäen talojen päätöksiä. Mihin on sitouduttu ja mihin ei. Yksimielisyyttä ei löytynyt. Äänestyksen tuloksena valtuustolle esitetään takauksen antamista äänin 8-3. Olin vähemmistössä yhdessä Tähtisen ja Varpeen kanssa.

KOKO-ohjelman päätösesitys äänin 6-5. Normaali oikeisto vasemmisto äänestys. Tässä lyhyesti muut kuin talousarvio asiat. Miten ihmeessä saatiin näissä 3 tuntia kulumaan.

Talousarvio käsiteltiin sitten yllättävän nopeasti. Ei oikein tahdo ymmärtää miten ne, jotka koko ajan puhuvat tuoneensa uutta tuulta päätöksentekoon sitten pitävät kaikesta vanhasta kiinni. Mitään rakennemuutoksia ei saa tehdä, mitään uutta ei saa ottaa talousarvioon. Onhan tämä tavallaan uutta päätöksenteko kulttuuria. Aiemmin on mietitty ja tehty asioita kaupungin kehittämiseksi. Nyt ollaan kuin tikku p.....ssa. 

Käyttötalouteen tehtiin 3 muutosta.Työllisyys rahat korotettiin viime vuotiselle tasolle. Muiden palveluiden ostoista vähennettiin 10% ja lastensuojeluun lisättiin psykologi ja sosiaalineuvoja. Menoja tuli n. 70000€ lisää.

Investointeihin tuli enemmän muutoksia. Betorantien kustannuksista puuttui saatava avustus 216000€. Hiun alueen valmistelemisen aloittaminen  rakennuskuntoon tarvitsi jostain syystä äänestyksen. Alueelle varataan 100000€ ensi vuodeksi ja ellei ehditä töitä aloittaa rahat siirtyvät seuraavaan vuoteen. Tämän hyväksymiseen tarvittiin 9-2 äänestys. Kyllä rahaa on Tontonmäkeen, Veneveistämön tontille jne., mutta normaaliin rakentamiseen ei halutakkaan enää tontteja valmistella. Ovatkohan ystävät oikealla viemässä Ugia sosialismiin. Ainoastaan kaupungin rakentaminen sallitaan. Omatoimisuus laitetaan pannaan.

Viikaisten koulun keittiön saneerauksesta keskusteltiin pitkään. Äänestyksen jälkeen päätettiin selvityksen tekemisestä vappuun mennessä. Rahat siirrettiin suunnittelukauden ulkopuolelle. Tälle vuodelle mitään rahaa ei esitettykään. En oikein ymmärtänyt mitä logiikkaa oli tehdä selvitys ja päättää jo nyt rahoista. Eikö se olisi voitu tehdä selvityksen jälkeen vaikka vuoden 2011 talousarvion yhteydessä. Sorvakon urheilukentän huoltorakennuksen tekeminen siirrettiin yksimielisesti suunnittelukauden ulkopuolelle.  Näin tällä kertaa.