Eilen oli  Taivassalon ja Ugin valtuustojen yhteinen kokous. Saimme useissa alustuksissa kuvan missä mennään. Taloustilannetta selvittämään oli jälleen palkattu konsultti. Selvitys oli monipuolinen ja tarkka. Sitä kuunneltiin tarkkaan, neulan putoamisen lattialle olisi kuullut varsinkin siinä kohtaa, kun hän selvitti ikärakenteen dramaattista muutosta ja miten rakennemuutokset sen seurauksena on välttämätöntä tehdä.

 
Ugin tulot ovat tällä vuosituhannella kasvaneet 1,5%/v ja menot 3%/v. Tämä johtaa katastrofiin ellei mitään tehdä. Nuoret ovat vähentyneet ja eläkeläiset lisääntyneet. Silti esim. kouluverkko on edelleen sama kuin puolta suuremmalla oppilasmäärällä.  
 
Näille ikäville luvuille  yleensä osa vain nauraa, ihan konkreettisesti. Pitäisikö perustaa  vastuullisesti asioihin suhtautuvista valtuutetuista "Ugin parhaaksi" ryhmä. Mikäli näitä löytyisi ylipuolet valtuutetuista. Se voisi vakavasti lähteä hakemaan ulospääsyä nykyiseen tilanteeseen, ottaen huomioon kaikkien kuntalaisten edun lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. 
 
Uskon kuntalaisten selvän enemmistön ymmärtävän tosiasiat. On aina ryhmä jolle on sama mitä puhuu tai näyttää tosi lukuja. Ihmiset ovat mielestäni selkeästi muuttuneet, nyt vaaditaan asioiden hoitoa. Tosiasiat ymmärtäen.