Hallitus kokoontui ennen valtuustoa ylimääräiseen kokoukseen. Asioita oli 2. Ekana Astalankuja. Sitä on pyöritelty pari vuotta luottamusmiesten toimesta ja jälleen asia palautettiin. Tuskinpa mitään moottoritietä on näin loputtomasti pyöritelty. Hakematta tulevat mieleen Parkinsonin ja Murphyn lait. Pientä asiaa käsitellään loputtomasti, kaikkien ymmärtäessä siitä jotain. Isot asiat lyödään heti kiinni. Huomenna kujankuoksua harrastaa tekla. Taitaa olla kyseessä ns. ikuisuusasia.

Toisena asiana oli 2 millin valtionapuhakemus. Murphyn lain mukaan se lyötiin kiinni melkein keskustelutta ja asia oli ekan kerran esillä.

Sitteen kokoontui valtuusto. Heti pari ilmoitusasiaa. Ei näin alkuvaiheessa tullut oltua vielä tarkkana kuin porkkana ja asia livahtikin niin etten oikein tiedä mistä oli kysymys. Eka ilmoitus oli, että Veijo Nummi ja Ari Lehtonen ovat perustaneet Perussuomalaisten valtuustoryhmän. Toinen ilmoitus oli, että Ari Lehtonen oli eronnut Perussuomalaisten valtuustoryhmästä.  En kyllä ole varma muistanko esim. ryhmien nimet oikein.

Asioita oli 2 listaa. Ekassa käytettiin 1 puheenvuoro. Jari Valkonen käytti sen 6§ Asiakasväkivalta. Hän ei tehnyt esitystä. Pelkkiä virkamiesten perässäjuoksijoita koko valtuusto. Ei puhuta eikä esitetä mitään. Toinen lista meni melkein samoin. Haverinen esitti ettei puitelain määräystä toteuteta sosiaalipalvelujen osalta vaan U:ki tuottaa ne yksin. Sitä ei kannatettu. Olin Haverisen kanssa siitä samaa mieltä, että U:ki tuottaa ne palvelut paremmin yksin. Emme kuitenkaan viranomaisena voi jättää lakeja noudattamatta, ylempi viranomainen toteuttaa ne sitten oman mielensä mukaan.

Maaseutuhallinnosta Nevavuori esitti Laitilaa vastuu kunnaksi. Kontu kannatti.Äänin 32-10 esityksen mukainen Vehmaa voitti. Kokous oli niin lyhyt, että johtavat viranomaiset kertoivat tilanteesta. Ei tullut juuri uutta. Bioetanolitehtaalle haetaan toimijaa joka ottaisi vastuun. Ala on niin muuttuva, että kehityksessä mukana pysyminen on haastavaa. Talousluvut olivat jo alkuvuoden toteutumassa. Terveyssäästöjen tilanne tulee yksityiskohtaisemmin seuraavaan valtuustoon. Sähköiseen lääkereseptiin siirrytään ensi vuoden aikana.

Aloitteissa oli 2 vanhusten ruokahuollosta. Sdp:n ja Juha Aaltosen esittämä, jossa oli 5 puolueen valtuutettujen allekirjoituksia. Jari Valkonen esitti, että hallituksen on laitettava virkamiesten röyhkeys kuriin. Lohimieheltä oli 2 aloitetta. Toisessa virkavalintojen haastattelumuistion jako valitsevalle elimelle. Se voitaneen liittää myös valintojen ohjeistukseen. Mistä nyt päätettiin aloitteeni pohjalta. Toisessa esitettiin laskelmaa koulujen sulkemisen taloudellisuudesta. Se onkin jo luvattu tehdä heti talousarvion jälkeen.