Nyt on viimeistään aika ennustella miten pressavaaleissa käy. Sunnuntai-iltana niitä on pilvin pimein jotka sanoo niinhän minä sanoin. Vähissä taitavat olla ne ennustajat jotka ykköseksi laittavat jonkun muun kuin Niinistön. Prosenteissa on mielenkiinto. Itse ennustelisin tuollaista 35-40%:a. Se tarkoittanee toisesta kierroksesta tulevan mielenkiintoisen. Veikkaisin, että mikäli Niinistö saa yli 40:a toinen kierros on selvä. 10%:a lisää kertyy.

Toiseksi olen veikannut jo pitkään Väyrystä. Nyt on yllättäen tullut kilpailijaksi Haavisto. Uskon vieläkin Väyryseen. Se kyllä edellyttää kepulaisten äänestävän häntä. Persujen äänestäjistä mennään sankoin joukoin Väyrysen taakse. Myös vasemmalta, ainakin vassareilta, Väyrynen tulee saamaan ääniä. Haavistolle valuu paljon ääniä vassareilta. Uskoisin myös muiden puolueiden kannattajilta ääniä tulevan. Homous tuntuu vaan olevan monille ylittämätön kynnys. Ilman sitä Haavisto olisi ilman muuta toisella kierroksella.

Arhinmäen kannatusta syövät gallupit pahemman kerran. Kannatus nousi jo 7:n prosenttiin. Sitten tuli selkeästi esiin vastakkainasettelu Haavisto-Väyrynen ja monet haluavat ottaa siihen kantaa. Pitkään vassareissa keskusteltiin pitääkö olla oma ehdokas. itsekin olin sitä mieltä, että se on turhaa. Nyt olen erimieltä. Arhinmäki on pärjännyt erinomaisesti. Tuonut esille vassarien näkemyksiä ja madaltanut kynnystä siirtyä seuraavissa vaaleissa kannattamaan vassareita. Viime eduskuntavaalien jälkeen vassareihin tulvi ennätysmäärin uusia jäseniä todistaen vasemmistolaisuudella vaihtoehdolla olevan edelleen kysyntää Suomessa.

Lipposen ehdokkus on ollut paha floppi. Monet olivat jo etukäteen, kuten minäkin, sitä mieltä, Että Lipposen henkilö ei tule keräämään suuria joukkoja. Kannattajat lienevät siirtyneen Niinistön taakse. Se etteivät demaritkaan häntä hyväksy oli yllätys. Ei tarvitse mennä pitkällekään taakse, kun demarien kannatus oli lähellä 30:tä % ja taisi jopa ylittääkin. Alamäki on ollut jyrkkä. Myös Soinin heikko kannatus on ollut yllätys. Alamäenhän on tiedetty alkavan, mutta näin nopeasti ja jyrkästi yllättää. Ei voi vedota siihenkään, että porukka on loppuvaiheissa ottamassa kantaa Väyrysen puolesta. Kannatus ei ollut kaksinen alunalkaenkaan. Naisehdokkaat kuuluvat höyhensarjaan. Pitkään puhuttiin Suomessa tarvittavan naispressaa. Halosen saavutettua sen, ei sukupuolesta ole nostetta. Onko se noste nyt homous?