On ollut kiireinen viikko. Kaikennäköistä menemistä ja pientä remonttia kotona. Äsken ehdin vähän katella talousarviota. Lähinnä palautin mieleen missäpäin kaikki asiat ovat yli 200 sivuisissa pumaskoissa ja kaupungin yhteenveto lukuja katselin myös. Tarkastelin vain kaupunginlukuja ilman liikelaitoksia. Liikelaitokset hoitavat hommansa itsenäisesti ja niitä on turha tähän sekoittaa. Tietenkin ne pitää olla talousarvion yhteenvedoissa.
Ei tilanne ole muuttunut huonompaan suuntaan, päinvastoin. Vuosikate on parantunut roimasti. Viime vuonna se oli 0,6 milliä. Nyt 3 milliä. Vuosikate tarkoittaa, että ensi vuonna tienaamme 3 milliä enemmän kuin syömme. Tämän jälkeen otetaan huomioon poistot jotka ovat 4 milliä ja sitten olemmekin millin alijäämässä (persnetossa). Hallituksessa keskusteltiin viime vuonna, että olisimme pienentäneet poistoja. Talouspäällikkö vastusti jyrkästi. Kieltämättä siinä on huonojakin puolia, mutta maatalous- ja muissa yrityksissä poistoja entrataan aina vuoden tuloksen mukaan. Huonoina vuosina pienet poistot ja hyvinä isot. Investoimme tänä vuonna runsaat 5 milliä. Siihen menee se mitä tienaamisestamme jää yli ja pari milliä pitää ottaa velkaakin.
Yritän löytää aikaa lähipäivinä tarkempaan selvittelyyn. Siltä osin kuin asioita ymmärrän. Määrärahojen sisältöä on mahdoton luottamusmiehen kaikilta osin tietää eikä tarvitsekkaan.