Aamulla kun lehden luin, siellä oli juttu joka on ollut jo pitkään näkyvissä. Vastaanottokeskuksia tullaan sulkemaan kymmenittäin. Miksi näin, pakolaisten määrä ei ole vähentynyt maailmalla eikä Euroopassakaan.

Pakolaisten tulva yllätti Suomen niin kuin Euroopankin viranomaiset. Ei oltu varauduttu rajoilla eikä maiden sisällä. Vapaa liikkuminen oli päätetty ja sitä ei oltu varauduttu tarkistamaan. Nyt laivoihin vaaditaan viisumi ja Venäjältä voi tulla ainoastaan autolla. Nimenomaan autostakin pitää tulla pakolainen, mikäli kuski lähtee Suomesta tai venäläinen kuski palaa Venäjälle niin hän joutuu syytteeseen ihmiskaupasta. Tämä sääntö tulee minimoimaan Venäjän kautta tulevat pakolaiset.

Ruotsi ja Tanska ovat muuttaneet rajavalvontojaan niin ettei sieltäkään helpolla pääse. Tämä romahduttaa Suomeen tulojoiden määrän, vain ne joilla on omaiset Suomessa enää haluavat tänne.

Pakolaisia lähtee runsaasti takaisin ilman anomatta turvapaikkaa. Näitten ohjaus on saatu kuntoon ja palaaminen onnistuu nopeasti. Aluksi viranomaisilla oli niin paljon työtä asuntojen etsimisessä ettei muuta ehditty tehdä. Nyt tulijoiden määrä on romahtunut ja henkilökuntaa on saatu lisää. Nyt lupien selvittäminen on nopeutunut ja turvallisuustilanteen selvitys on lähtömaiden osalta saatettu ajantasalle.

Vielä vastaanottokeskusten tarvetta tulee lähiaikoina vähentämään se, että turvapaikanhakijat syksyn tulvista tulevat saamaan päätöksensä. Myönteisen päätöksen saaneet pääsevät muuttamaan pois keskuksista. Näin ollen kymmeniä vastaanottokeskuksia voidaan sulkea. Uusien avaamisesta ei ole puhettakaan. Näin olle me Ukissakin voidaan rauhoittua ja alkaa elämään entiseen tapaan. Uskoisin pikaisesti löytyvä uuden puheen ja riitelynkin aiheen.