Crusell viikko on taas alkamassa. En tunne musiikkia, korkeatasoisesta puhumattakaan. Mitä sillä korkeatasoisella sitten tarkoitetaan. Minulla ainakin selkäpiissä väräjää, kun kuuntelen Elvistä ja hän ei ilmeisesti ole korkeatasoinen.

Eniten näissä korkeatasoisissa tilaisuuksissa ihmetyttää, miten ne tarvitsevat sponsoreita ja halvoista lipuista huolimatta pääsääntöisesti joku muu kuin konsertissa kävijä maksaa lipun. Näitten kevyenmusiikin konserteissa lipun maksaa kävijä tai hänen lähisukulaisensa vaikka liput ovat hinnaltaan täysin toista luokkaa. En näittenkään konserttien lippujen hintoja niin tiedä, mutta käsittääkseni satanen on vielä halpa.

Yksityiset sponsorit tekevät mitä lystäävät, mutta vaikeata oli joskus ymmärtää muutaman pennin palkkaneuvottelujen toivottomuutta, kun samanaikaisesti Crusell vieraita kestittiin viimeisen päälle. Kaupunki sentään on pikkuhiljaa vähentänyt tukeaan. Onhan tästä tietysti hyötyäkin hotelleille ja ravintoloille ja saattaa joku jotain ostaakin. Mainosarvoa U:kille en osaa oikein arvostaa. Vähän, jos ollenkaan viikosta, mitään valtakunnallisessa mediassa tulee. Mitä elinkeinoelämän vaikuttajia kaupungilla näkee, niin pääasiassa ovat eläkkeellä ja vaikutusvaltansa menettäneet. 

Tällaisia ajatuksia minulla on Cruselista. Monilla on varmasti toisiakin mielipiteitä. Haitanneeko tuo mittää.