Tiistai meni valtuuston seurassa. Puolilta päivin aloitettiin kiertelemällä Ukia, tutustumalla historiaan ja nykypäivään. Päivä alkoi Mikko Paanan alustuksella Ukin historiasta. Siinä oli uuttakin, toisin kuin 40-vuotisjuhlapuheiden historia puheissa. Tähän en laske Mari Jalavaa sillä hän ei pitänyt puhetta vaan esitti historiikin.

Kiertoajelu päättyi Panimoon ja sieltä saatu maistiainen oli kruunata päivän, mutta mentiin vielä Zakuun kokoustamaan ja siellä odottanut ateria oli herkullinen.

Kokous oli lyhyt ja asia puutteellinen. Nimenhuudossa jo huomasi vaalien käydyn sillä Tähtinen ja harvinaisen iso joukko muita oli jäänyt kotpuoleen varavaltuutettua hommaamatta. Kokouksesta ei oikeastaan ole muuta kerrottavaa kuin maakuntauudistus katsaus. Jälleen kerran todettiin Varsinais-Suomen olevan jälkipäänvalvojana. Vuosi sitten kuntamarkkinoilla tuli juteltua eripuolilta maata olevien ihmisten kanssa enkä voinut kuin monttu auki ihmetellä sitä miten pitkälle muualla olivat valmistelut edenneet.

Jonkun kerran yritin kh:ssa kertoa miten maakuntajuna on jo mennyt, minut tyrmättiin täysin. Varsinais_Suomi on eturintamassa. Nyt käydyn keskustelun perusteella muutkin ovat jo huomanneet ettei meillä valmistelu ole edennyt yhtään. Pakkia kyllä on otettu. En voi tähän mennessä tehtyjä valmistelua ymmärtää kuin taaksepäin menona. Ekaksi perustettiin kymmeniä työryhmiä ja niin toimintakyvyttömyys varmistettiin valitsemalla niihin 10-20 jäsentä. 3-5 olisi ollut toimintakyinen. Ei me Ukissakaan muusta oltu kiinnostuneita on ryhmien jäsenissä enemmän ukilaisia kuin laitlalaisia. Nyt ollaan palkkaamassa kätyrjoukko sankka. Olen kuullut jopa 40:stä henkilöstä. Nyt sitten tulee näkyviin miksi terveysuudistus kääntyi maakuntauudistukseksi.

Jos maahan olisi perustettu 5 terveysaluetta 18:sta maakunnan sijaan, ei olisi saatu tuhansia uusia jäsenkirjavirkoja. Näin paljon niitä tulee sillä ei tarvitse kuin laskea 18X40 niin nähdään jo alku. Kaiken lisäksi näitä virkoja ei ole laitettu hakuun vaan jaetaan hyvä veli ja puoluetoveri järjestelmällä.

Katkeraa tekstiä Olen äärettömän pettynyt. Aluksi puhuttaessa 5 terveysalueesta olin tosi iloinen, harpataan kerralla hienoon systeemiin jossa potilas mennessään lääkäriin olisi nopean toimivan hoitoketjun päässä, mutta kaverit pilasivat kuten sosialismin.